25n
25N
25N

L'EMT tornarà a convocar la borsa d'inspectors per filtracions en els exàmens

CCOO i UGT, suposadament, podrien haver filtrat les preguntes de l’examen als seus afiliats

L'EMT tornarà a convocar la borsa d'inspectors per filtracions en els exàmens
08/01/2018 -

L’EMT ja ha anunciat que tornaran a repetir les proves selectives per a accedir a la borsa d’inspectors, quedant suspesa l’actual, a causa de les filtracions de preguntes relacionades amb els exàmens. El passat 15 de novembre, es destapava l’escàndol. Els sindicats APTTUV, TIC-IV i CGT, representats en l’empresa EMT València, denunciaven presumptes filtracions per part dels sindicats CCOO i UGT, que posaven en perill la transparència en la promoció interna d’ascens de conductors a inspectors-coordinadors.

Tal com asseguraven, alguns membres de tots dos sindicats haurien filtrat als aspirants dels seus sindicats, a través de WhatsApp, preguntes de l’examen pràctic d’aquesta convocatòria. Davant tal denúncia, i tenint en compte que l’empresa EMT és pública i, per tant, en les borses de treball ha de prevaldre la igualtat entre tots els aspirants a les convocatòries, des de la direcció de l’Empresa Municipal de Transports de València van obrir una recerca per a determinar si s’havia produït alguna irregularitat.

Per la seua banda, des de CCOO van negar aquestes acusacions, al·legant que tan sols van repartir una circular informant de les parts de la prova (una sobre gestió d’horaris i una altra sobre anàlisis de dades) i que, a més, van facilitar als seus afiliats possibles preguntes relacionades amb la temàtica, però en cap cas les preguntes exactes.

Així i tot, l’EMT ha emés un comunicat anunciant que es tornaran a convocar la borsa d’inspectors per a garantir la transparència en el procés de selecció, anul·lant, així, totes les qualificacions i la prova de selecció anterior. En aquest sentit, en el comunicat expressaven que ‘l’EMT ha informat als seus treballadors de la decisió de suspendre l’anterior borsa d’inspectors, i tornar-la a convocar en un futur, davant les denúncies d’irregularitats comeses per un representant del Comité d’Empresa en el tribunal. Aquesta decisió s’ha pres després de quedar acreditat que s’han vulnerat l’obligació de sigil, imparcialitat i confidencialitat, així com la d’actuar amb honestedat i exemplaritat’.

Així mateix, en el comunicat han afegit que ‘respecte a l’expedient disciplinari obert per aquesta situació’, l’EMT no solament respectarà el dret de defensa del treballador involucrat,  sinó que no es revelarà cap de les mesures adoptades davant aquesta irregularitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × cinc =

bombers
CCCC
bombers