25n
25N
25N

EMT València reordena horaris i torns de la plantilla "per fer front" a la crisi per la Covid-19

Assegura que l’alternativa estava planificada en el cas que es rebutjara el ERTO i en espera del recurs davant aquesta decisió

EMT València reordena horaris i torns de la plantilla "per fer front" a la crisi per la Covid-19
20/04/2020 -

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València impulsa una “reorganització” dels horaris i torns de la plantilla amb l’objectiu de “fer front” a la crisi per la Covid-19.

Des de l’entitat asseguren que aquesta alternativa estava “planificada” en el cas que l’autoritat laboral es rebutjara l’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) plantejat inicialment –com així ha succeït– i en espera del recurs interposat davant aquesta decisió,

Des de l’EMT manifesten que “continua la cerca d’alternatives per a afavorir que part important de la plantilla puga quedar-se a casa amb totes les garanties laborals, socials i de salut”. Per aquest motiu, ha iniciat una adequació de la programació dels dies de treball i descans a les actuals necessitats operatives i “que assegura el manteniment de la plantilla, el seu sou i el servei públic essencial que dóna l’empresa pública”.

Aquesta alternativa, incideix l’empresa pública en un comunicat, ja estava planificada en el cas que l’autoritat laboral rebutjara l’ERTO per causes de força major pactat amb totes les seccions sindicals i en espera del recurs davant aquesta decisió.

PERMÍS RETRIBUÏT O HORES DE FORMACIÓ

D’aquesta manera, els dies no treballats del 19 d’abril al 10 de maig, dels quals a cada treballador o treballadora li haguera correspost treballar segons el quadre de servei i el seu calendari, seran considerats internament en les mateixes condicions que un permís retribuït recuperable o aniran a compte de les hores de formació, tal com s’específica en l’acord amb el Comité d’Empresa del passat 16 de març.

“Amb aquesta acció es protegeix la salut dels treballadors i treballadores durant l’alerta sanitària, facilitant el confinament en les llars i la conciliació familiar a conseqüència de la suspensió de l’activitat escolar i del tancament o restriccions dels serveis d’atenció a majors i dependents. A més, es continua dimensionant l’empresa a les condicions derivades de l’actual crisi sanitària. Tot això, a més, sense que isca perjudicada la plantilla”, argumenta l’EMT.

La decisió, segons aquesta font, “ha sigut fruit de les dotze reunions entre la direcció i els representants sindicals en els últims dies”. En aquest sentit, l’empresa agraeix “la responsabilitat de totes les seues persones treballadores en aquest moment tan delicat per a tota la societat valenciana amb milers i milers de llocs de treball perduts i demana que tots els estaments continuen estant a l’altura de la situació com han demostrat fins ara”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =

museo prehistoria