25n
25N
25N

L'EMT sol·licitarà finançament bancari per a fer front a les pèrdues ocasionades per la pandèmia

Després de no rebre finançament estatal, Grezzi i Ribó han anunciat que sol·licitaran una pòlissa de crèdit per al pagament de salari i proveïdors

L'EMT sol·licitarà finançament bancari per a fer front a les pèrdues ocasionades per la pandèmia

L’alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor de Mobilitat i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, han anunciat que sol·licitaran finançament bancari per a fer front a la pèrdua de 27,7 milions d’euros de l’EMT que l’actual crisi sanitària ha ocasionat. Un finançament més que necessari per a afrontar tant el pagament de salaris dels treballadors i treballadores de l’empresa municipal de transport, però també per al pagament a proveïdors.

D’aquesta manera, i atés que “els recursos destinats, per part del Govern central, són zero per al transport valencià, ens hem vist en l’obligació de sol·licitar una pòlissa de crèdit”. I és que com ha assenyalat l’alcalde de València, “entre el 65 i el 70% de la despesa de l’EMT prové del pagament de salaris i proveïdors”. En aquest sentit, Grezzi ha destacat que, a causa de la pandèmia, no només s’ha produït una baixada significativa de persones usuàries de l’EMT, sinó que “s’ha produït una baixada per damunt del 90% d’ingressos”.

Així, s’ha aprofitat la compareixença per a explicar les propostes que, des de l’Ajuntament de València, se li han fet al ministre de Transports, José Luís Ábalos. “Hem reivindicat la necessitat d’ajuda estatal a través de fons als transports, però també una llei de finançament del transport públic” perquè, en paraules de Grezzi, aquesta llei, que ja ha sigut sol·licitada per Compromís, “és l’única forma que tindríem de no estar demanant sempre un finançament just per al transport valencià”.

Segons l’alcalde, l’Ajuntament de València ha quedat fora “dels recursos del Govern de l’Estat, que sí que han arribat a ciutats com Madrid i Barcelona, perquè aquestes ciutats posseeixen un consorci metropolità de transport i aquestes ajudes s’entenen com a supramunicipals”, alguna cosa que el mateix Joan Ribó ha replicat atés que València compta amb una entitat metropolitana de transport creada en 2017 i consorciada pel mateix Ajuntament i la Generalitat. “Sembla que no tinguem consorci, però sí que ho tenim i només necessitem els recursos proporcionals, que sí que tenen Madrid o Barcelona, per a poder posar en marxa accions com el bitllet conjunt”.

Així mateix, Ribó ha informat que el ministre Ábalos s’ha compromés a realitzar una segona línia d’ajudes, que sí que arribaria a l’EMT. “Però no sabem quan arribarà. Nosaltres ho estem demanant dia sí i dia també. Ens van dir que anava a arribar prompte, però no ha arribat i nosaltres sí que hem de pagar els salaris del mes de juny, i també els del mes que ve. Per això, estem en l’obligació de sol·licitar una pòlissa de crèdit”.

Finalment, Ribó ha assenyalat que, encara que “plantejàrem un ERTO consensuat amb els treballadors, la Direcció General de Treball de la Generalitat no ho va acceptar”. Per això, ha continuat, “recorrerem eixa decisió perquè en altres ciutats com Sevilla, on governa el PSOE, i Màlaga, on ho fa el PP, no han tingut cap problema”.

Condicions del pla de finançament i augment salarial

Giuseppe Grezzi ha explicat que, en primer lloc, “es busca un producte financer circulant, és a dir, despeses corrents com a nòmines, impostos i pagament a proveïdors, sense restringir el tipus de producte, sempre que no porte associat cap altre producte de cobertura”. D’altra banda, “l’import mínim a finançar seria de tres milions d’euros per a facilitar que es presenten totes les entitats que ho desitgen, independentment del seu volum de negoci”.

A més, “les opcions estan obertes perquè aquestes ofertes se sustenten en una garantia de l’Ajuntament amb un marge comercial molt reduït, la qual cosa es coneix com a prudència financera, que sol estar per davall de l’1%, o bé sense aval de l’Ajuntament a preu de mercat, que s’estimen per damunt del 2%”. Finalment, “el termini seria a partir d’un any renovable, amb preferència per a les quals permeten més termini per a la devolució del deute”.

Així mateix, tal com ha afirmat el regidor Giuseppe Grezzi, “la qüestió salarial es reprendrà de nou al setembre, amb la ferma voluntat d’aquest govern municipal de mantenir l’augment retributiu d’un 2%, en benefici dels treballadors públics i, amb això, del servei de transports a la ciutadania”. El regidor de Mobilitat Sostenible ha detallat que “aquest compromís amb els treballadors i treballadores es pot comprovar amb fets, atés que amb la nostra gestió, el sou d’un conductor de l’EMT s’ha incrementat en un 20% de mitjana en menys de 5 anys”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + setze =