25n
25N
25N

EMT renova totes les seues parades per fer-les més intel·ligents, accessibles i sostenibles

EMT renova totes les seues parades per fer-les més intel·ligents, accessibles i sostenibles
06/10/2020 -

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València renovarà totes les seues parades el pròxim any per a fer-les més intel·ligents, accessibles i sostenibles, amb la incorporació d’innovacions tecnològiques que milloraran el servici a la ciutadania. Així, les noves parades disposaran de wifi gratuïta, carregadors USB, panells solars i altres millores per a garantir l’accessibilitat universal, com el sistema Navilens o plaques braille.

Amb un disseny renovat, totes les marquesines presenten millores adaptades a la normativa d’accessibilitat, com plaques en braille que permetran a les persones invidents la identificació de la parada i les línies d’autobús. També s’usaran sistemes augmentatius i alternatius de comunicació que ajuden a les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista o amb diversitat funcional a fer tasques diàries com esperar l’autobús. Aquest tipus de pictogrames serigrafiats es col·locaran en totes les marquesines, senyalitzant la parada i indicant a les persones com han d’actuar i com han d’utilitzar el transport públic.

Tot el mobiliari urbà també inclou tecnologia NaviLens, un sistema de senyalística pioner i universal, que facilita a les persones amb discapacitat visual a orientar-se simplement amb un lleuger moviment de la mà en la qual sostenen el seu telèfon mòbil i a gran distància, dotant-los de major autonomia de moviment. Mitjançant la col·locació d’aquests nous codis BIDI en les parades d’autobús, podran obtenir informació locutada, com els pròxims temps de pas dels autobusos o incidències en el servici, entre altres. Aquest sistema també permet eliminar les barreres lingüístiques per a totes les persones, ja que la informació es mostra en l’idioma del dispositiu mòbil de l’usuari o usuària.

MARQUESINES INTEL·LIGENTS SMART CITY

Una altra de les novetats és que EMT disposarà de tres marquesines intel·ligents que potenciaran el concepte de Smart City a la ciutat de València. S’instal·laran en punts estratègics de la ciutat i incorporen carregadors d’inducció per a telèfons intel·ligents, pantalles d’informació de 13 polzades i un botó d’emergència SOS que permetrà la comunicació oral en temps real entre la marquesina i un lloc d’emergència. Aquestes marquesines també integraran un sistema de detecció de temperatura que, en el context actual de pandèmia, ajudarà a sumar esforços per a prevenir contagis.

EMT també seleccionarà els punts de major ús i trànsit de la xarxa per a instal·lar en vint marquesines carregadors USB per a dispositius mòbils o portàtils i punts d’accés wifi que permetran a les persones usuàries connectar-se a la xarxa de manera gratuïta, complementant així la wifi disponible a bord dels autobusos.

Els panells informatius electrònics d’estimació de temps s’instal·laran en 275 marquesines. A més, totes les noves parades portaran incorporades un tòtem informatiu il·luminat que permetrà millorar el sistema d’informació i d’enllumenat, suports isquiàtics (mobiliari urbà accessible) i làmines antivandalisme en tots els cristalls.

“La renovació de totes les nostres marquesines, que per primera vegada seran propietat d’EMT i es convertiran en un actiu per a l’empresa, és una gran oportunitat per a millorar el nostre servici a la ciutadania, integrant les noves tecnologies a les nostres parades. D’aquesta manera, continuem avançant cap a una mobilitat urbana més intel·ligent i sostenible, amb un transport públic innovador, de qualitat i, sobretot, més accessible”, ha assenyalat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

INVERSIÓ FINANCERAMENT SOSTENIBLE

La renovació de les 900 marquesines s’inicia després que el Consell d’Administració d’EMT haja aprovat l’adjudicació d’un nou contracte de subministrament, instal·lació i manteniment de les parades d’EMT per import de 10 milions d’euros. Aquest contracte s’amortitzarà amb els ingressos generats per la gestió de la publicitat, ja que per primera vegada l’empresa municipal obtindrà beneficis de l’explotació publicitària, aproximadament 6,6 milions en els pròxims cinc anys.

“L’EMT porta treballant des de fa molt de temps en aquest nou contracte de marquesines amb el qual posem fi a l’anterior, signat en 1987 i que, amb una duració inicial de 14 anys, s’ha anat prorrogant any rere any provocant una pèrdua d’ingressos per a l’empresa. Ara renovem les nostres parades amb una inversió financerament sostenible que permetrà obtenir més beneficis i oferir un servici públic de major qualitat”, ha afegit Grezzi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 − 1 =

bombers
Valencia activa