25n
25N
25N

El Consell de l'EMT renova els contractes directius amb l'oposició de PP, Cs i Vox davant la "crisi" per l'estafa

El Consell de l'EMT renova els contractes directius amb l'oposició de PP, Cs i Vox davant la "crisi" per l'estafa
07/10/2019 -

El Consell d’Administració de l’EMT de València ha acordat aquest dilluns renovar els contractes de l’equip directiu –gerent, director adjunt i nomenar una nova responsable de comunicació– amb el vot en contra dels consellers de PP, Cs i Vox, que han qüestionat la decisió donada la “crisi” per la qual travessa l’empresa arran del frau patit de quatre milions d’euros i del que asseguren que es desconeixen les responsabilitats que pogueren derivar-se.

Per contra, el president de l’EMT i regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha defès aquesta renovació i la pujada de sou del gerent, d’un set per cent, per la “gestió òptima” al capdavant de l’empresa, al mateix temps que ha apuntat que en la comissió interna sobre el frau se n’anirà “fins al fons” i “caiga qui caiga si es demostra que hi ha hagut negligències”.

Grezzi, qui ha afirmat que s’ha sentit en tot moment recolzat per l’alcalde, Joan Ribó, i que no ha pensat a dimitir, ha assegurat que la creació d’eixa comissió d’investigació ha sigut “la més ràpida de la història d’Espanya”, en dos setmanes des que s’ha tingut coneixement de l’ocorregut.

“Els números certifiquen que s’ha fet una gestió òptima de l’EMT: no tenim deutes; hem comprat 180 autobusos; anem a comprar 164 més”, ha dit, malgrat vindre d’una situació de “quasi fallida” amb el PP, que anava a tirar al carrer 208 treballadors. Per contra, “hem contractat 400 nous treballadors i hem augmentat un 13% el nombre de conductors”, amb un increment de l’aportació municipal a l’EMT d’un 29%.

L’edil ha afirmat que aniran “fins al fons” en la comissió “i caiga qui caiga si es demostra que hi ha hagut negligències”, al mateix temps que ha assegurat que la indemnització en cas d’acomiadament dels directius és “única” i no depèn dels anys treballats. Així, ha justificat l’augment de sou en què portaven quatre anys amb el sou congelat i s’ha rebaixat pel que fa a anteriors gerents un 66% i un 40%. “Després de quatre anys és una pujada molt raonable, en línia amb el bon treball realitzat” i amb uns “resultats espectaculars”, ha dit.

Preguntat per si li pareix bona gestió no comprovar comptes en 20 dies, ha assenyalat que es revisen “per una sèrie de treballadors en l’organigrama, que ho feien abans” i que han engegat un sistema de control, incloent al·legacions del síndic de Greuges i auditors en 2017, i amb firma mancomunada. Ara, hauran de veure de quina manera s’ha fet el frau falsejant firmes i pagant per PDF. “Això no lleva que s’ha produït un frau contra l’EMT que anem a investigar de manera ràpida i que siguen condemnats tots els autors”, ha subratllat en declaracions als mitjans.

SOUS I NOUS AUTOBUSOS

Amb la ratificació a la qual s’ha donat llum verda, l’equip directiu de l’empresa gerent cobrarà 75.000 euros, un 40% menys que el seu antecessor (92.453 euros) i un 60% menys que el responsable en els anys 2005-2012 (126.897 euros), segons les dades facilitades per l’edil.

A més, el consell d’administració ha aprovat l’adjudicació a Evobús la compra de 164 autobusos híbrids per un import de 49,6 milions d’euros, amb l’abstenció del PP i el vot en contra de Cs i Vox. Els vehicles, 14 més dels quals s’estimava en la licitació, arribaran a partir de l’any que vé.

Segons el pla d’entrega de l’empresa, els primers 35 entraran en funcionament en el primer semestre i la resta anirà arribant de manera escalonada setmanalment. L’any 2021 estaran tots en funcionament, amb el que l’edat mitjana de la flota passa dels 13 anys que tenia l’any 2015 als 7,5.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 2 =

museo prehistoria