25n
25N
25N

L'EMT reduirà un 30% les emissions contaminants

L'EMT reduirà un 30% les emissions contaminants
14/02/2017 -

EMT València s’ha convertit en la primera empresa de transport públic col·lectiu inscrita en el registre de l’empremta de carboni del Ministeri de Medi Ambient, amb l’objectiu de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle tant en la flota d’autobusos, com en les cotxeres i oficines. De manera paral·lela, i amb la voluntat de reduir encara més els consums energètics, la companyia també passa a ser pionera a implantar la normativa internacional ISO 50001.

Com a resultat dels dos compromisos, l’Empresa Municipal de Transport ha dissenyat un protocol d’actuació integral, gràcies al qual cada any emetrà 600 tones menys de CO2 a l’atmosfera. L’objectiu, a mitjà termini, és reduir un 30% les emissions contaminants en 2030.

La flota d’autobusos és la que més consum genera, el 97% del total, i és en aquest punt on se centren les principals actuacions durant els pròxims mesos. El protocol marcat per l’EMT contempla la renovació dels autobusos més antics per uns altres més ecològics. A curt termini seran autobusos híbrids. De fet, està prevista la incorporació de 35 nous vehicles d’aquestes característiques enguany.

Per tant, al final d’any, la companyia comptarà en la seua flota amb un total de 42 autobusos híbrids. Aquests vehicles, propulsats alternativament per motors elèctrics i dièsel, consumeixen un 28% menys de combustible i redueixen en la mateixa proporció les emissions de CO2. També disminueixen altres contaminants com el monòxid de carboni, els òxids de nitrogen, els hidrocarburs i les partícules en suspensió.

A mitjà termini, l’aposta de l’EMT són els autobusos elèctrics que poden circular sense emetre gasos contaminants a l’atmosfera.

EMT València també contempla implantar, a partir d’ara, olis lubrificants d’última tecnologia i baixa viscositat, que redueixen un 6% el consum de combustible. A més, preveu establir un sistema de gestió energètica intel·ligent que reduirà un 5% els consums gràcies a la sensorització i els nous paràmetres de conducció eficient i manteniment preventiu. Els conductors i conductores han iniciat ja cursos de formació per a adquirir hàbits de conducció que reduïsquen notablement els consums energètics.

A escala general, la companyia també ha previst la renovació integral d’equipament en les instal·lacions fixes com il·luminació, compressors, climatització, etc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 13 =

museo prehistoria
museo prehistoria