L'EMT presenta recurs d'alçada contra el rebuig de l'ERTO i al·lega que no és una administració pública

Guardar

EMT
EMT

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha presentat aquest dimecres el recurs d'alçada que anuncie que anava a formular contra el rebuig per part de la Generalitat de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació presentada en la companyia a partir de la reducció de serveis i de viatgers per la pandèmia de la Covid-19 i l'estat d'alarma decretat a partir d'ella, segons han confirmat a Europa Press fonts de l'entitat.

L'EMT, que destaca que l'ERTO va ser "pactat amb el comité d'empresa" i presentat "per força major", "defensa i acredita" en el recurs d'alçada "la viabilitat" d'aquest expedient i al·lega, en aquesta línia, que "no és una administració pública" i que els seus "ingressos majoritaris procedeixen d'ingressos d'explotació".

La Direcció General de Treball de la Generalitat va denegar recentment l'ERTO presentat per l'Empresa Municipal de Transports de la capital valenciana per considerar que les causes de força major al·legades no són aplicable a empreses del sector públic.

La companyia, que ha reiterat que es va impulsar l'ERTO per a fer front a la crisi de la Covid-19 "sense que aquest afecte les condicions de la plantilla ni als seus llocs de treball", ha presentat el recurs d'alçada contra el rebuig de l'autoritat laboral a través d'un escrit dirigit a la Secretaria Autonòmica d'Ús de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

"Es defensa i s'acredita la viabilitat de l'ERTO, ja que EMT no és una administració pública ni una entitat de dret públic sinó que la seua naturalesa és privada i es regeix pel dret privat en matèria laboral, on està contemplat la possibilitat de realitzar" un expedient com el presentat arran de la pandèmia del coronavirus, han plantejat les mateixes fonts.

L'Empresa Municipal de Transports ha exposat que "en el seu moment, l'autoritat laboral va rebutjar l'ERTO després de realitzar una interpretació diferent sobre l'origen dels ingressos a la realitzada pels serveis jurídics i la intervenció de l'Ajuntament --de València-- en els diferents informes aportats".

"El recurs argumenta que els ingressos majoritaris de la societat mercantil procedeixen d'ingressos d'explotació", han subratllat, alhora que han afirmat que l'EMT "continua defensant l'aplicació d'aquesta mesura excepcional, pactada amb els sindicats per unanimitat i aprovada pel Consell d'Administració amb l'objectiu de protegir als treballadors i treballadores fins que es reprenga l'activitat normal".

SENSE PÈRDUA SALARIAL

Des de la companyia han ressaltat que "l'ERTO no suposava una pèrdua salarial per a la plantilla afectada, que continuaria rebent el cent per cent del seu salari" i han apuntat que "no obstant això, contemplava una rebaixa salarial del 10 per cent al personal directiu de l'empresa".

Referent a això, han agregat que "d'aquesta manera, es buscava reduir l'impacte econòmic de la crisi sanitària, que ha provocat una forta baixada de la demanda --més del 90 per cent-- i una reducció de l'oferta --d'un 45 per cent--" en aquesta companyia municipal.

Destacats