25n
25N
25N

EMT inicia el seu nou projecte educatiu inclusiu ‘Per a Totes’

EMT inicia el seu nou projecte educatiu inclusiu ‘Per a Totes’
11/05/2021 -

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha posat en marxa el nou projecte inclusiu ‘Per a Totes’ dirigit a persones amb diversitat funcional, centres d’educació especial, ocupacionals i centres de persones majors. Durant tot el tercer trimestre escolar, prop de 170 persones participaran en aquestes activitats gratuïtes que pretenen proporcionar-los eines per a millorar la seua autonomia en l’ús del transport públic i reduir barreres per a avançar cap a una ciutat més inclusiva.

El president d’EMT, Giuseppe Grezzi, i la directora gerent, Marta Serrano, han participat hui en una d’aquestes activitats en el centre Stella Maris de València amb joves amb discapacitat funcional, amb els quals han conversat sobre els avantatges de l’ús del transport públic i han contestat a totes les seues preguntes sobre aquest servei públic. Molts d’ells han explicat que són usuaris habituals de les línies d’EMT i han compartit amb els seus companys i companyes les seues experiències a bord dels autobusos municipals.

Grezzi ha explicat que ‘Per a Totes’ naix en el marc dels projectes educatius d’EMT “amb la intenció d’atendre les necessitats específiques de totes les persones usuàries, incloses les persones majors o amb diversitat funcional, a fi de proporcionar-los les eines necessàries perquè tinguen una major autonomia en els seus desplaçaments diaris amb autobús”. “La millora de l’accessibilitat sempre ha sigut una de les nostres prioritats, i aquesta iniciativa suposa un nou pas cap a un transport públic més inclusiu que no deixe a ningú arrere”, ha destacat.

L’equip d’EMT ha rebut formació específica per a adaptar tots els materials i accions tenint en compte la diversitat de les persones destinatàries. En les sessions, s’explica com utilitzar l’autobús o com planificar les seues rutes habituals per a facilitar la seua mobilitat diària per la ciutat, creant un espai de participació amb totes persones participants.

El programa també inclou activitats pràctiques com la ruta “Jardins urbans”, amb la qual tenen l’oportunitat de conéixer de primera mà com són els autobusos d’EMT i descobrir els beneficis que aporta una mobilitat sostenible, responsable i segura per al medi ambient i la salut de les persones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 5 =