25n
25N
25N

L'EMT elimina el pagament en efectiu per a prevenir el coronavirus

Els viatgers i les viatgeres hauran d’accedir a l’autobús per la porta central del vehicle

L'EMT elimina el pagament en efectiu per a prevenir el coronavirus
13/03/2020 -

L’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) ha decidit reduir el contacte del seu personal de conducció amb les persones usuàries com a mesura de prevenció de la transmissió del coronavirus. D’aquesta manera, des de demà, dissabte, i fins a nou avís no es vendran bitllets senzills per evitar el contacte directe i els viatgers i viatgeres hauran d’accedir a l’autobús per la porta central del vehicle i validar el seu bitllet.

Aquestes mesures temporals han sigut consensuades amb el Comité d’Empresa, el Comité de Seguretat i Salut d’EMT i l’Ajuntament de València per fer prevaldre la salut de la plantilla i de totes les persones usuàries. La decisió s’ha pres tenint en compte les recomanacions de les autoritats sanitàries, que aconsellen mantenir almenys un metre de distància personal per evitar contagis. Per informar a totes les persones usuàries, hui mateix es distribuirà material informatiu en les marquesines.

Així, tota aquella persona que puge a l’autobús haurà de fer-ho per la porta central i validar el seu abonament -que podrà seguir adquirint en estancs i quioscos- en la màquina validadora. D’aquesta manera, es pretén separar l’habitacle de la persona que condueix de la resta de persones passatgeres per reduir el contacte personal. Per això, també s’anul·la la recàrrega en línia fins a nou avís, ja que la seua activació només funciona en la màquina validadora situada al costat del conductor o conductora. Tot i això, la persona que tinga recàrregues pendents no les perdrà.

L’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) sols oferirà atenció presencial als usuaris i usuàries per a qüestions d’urgència en les seues instal·lacions en Correu Vell que requeriran de cita prèvia, alhora que es reforçaran altres canals d’atenció, com el telèfon, correu electrònic i WhatsApp. A més, l’OAC a Colón estarà tancada fins a nou avís i la de la Universitat Politècnica de València no prestarà servici durant la suspensió de les classes.

Amb aquestes mesures es pretén proporcionar un servici de transport públic en les millors condicions de seguretat i salut per a la plantilla de treballadors i treballadores d’EMT i per als milers de passatgers i passatgeres que cada dia utilitzen el transport públic.

Aquestes mesures se sumen a altres de prevenció que ja s’han posat en marxa, com el reforçament de la neteja habitual a l’interior dels autobusos municipals amb la neteja profunda diària de la flota de vehicles d’EMT, especialment a les zones dels autobusos que tenen contacte directe amb les persones (habitacle del conductor, seients, barres i agafadors dels seients). També s’ha repartit sabó i paper a cada conductor i conductora per facilitar el rentatge de les mans, clau per a evitar contagis de la Covid-19.

L’OAC sols oferirà atenció presencial d’urgència i amb cita prèvia, mentre que reforçarà l’atenció a les persones usuàries a través del telèfon, correu electrònic o WhatsApp.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 9 =