25n
25N
25N

L'EMT dona un autobús amb material escolar per a Mali

L'EMT dona un autobús amb material escolar per a Mali
07/02/2017 -

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha donat un autobús a l’ONG CC Ajuda al Desenvolupament per a Mali, on serà utilitzat com a transport escolar i sanitari.

L’autobús ha arribat a la seua destinació després de recórrer 6.000 quilòmetres. Es dóna la circumstància que el vehicle ha estat conduït per dues treballadores de l’empresa (Susana i Rus), a les quals ha acompanyat un mecànic (Alberto), també de l’EMT, i un voluntari de l’ONG, tots ells responsables del projecte.

Amb el lema “Solidaritat sobre rodes”, l’equip ha estat durant les últimes setmanes recollint material escolar, roba i joguets entre els treballadors i treballadores de l’EMT i aquests dies repartiran tot eixe material entre les escoles i els orfenats de la comuna d’Hombori (Mali). El vehicle ha estat pintat exteriorment per l’artista Julieta XLF.

L’autobús donat correspon a les últimes retirades de la circulació després de l’adquisició de nous vehicles. Abans de marxar a Àfrica i per a fer aquest viatge tan llarg se li va fer una revisió perquè arribara en les millors condicions i complisca la seua funció com a transport escolar i sanitari.

“La distància mitjana que un malalt recorre en la comuna d’Hombori per a assistir als centres de salut és superior als 16 quilòmetres. Pràcticament la majoria es traslladen a peu o es veuen obligats a pernoctar a casa d’algun parent, i això suposa un cost addicional per a les famílies que sobreviuen amb menys d’un dòlar al dia”, explica Rafael Jaroid, de l’ONG.

A més, els xiquets en edat escolar procedeixen moltes vegades de llogarets allunyats que, de vegades, es troben a molts quilòmetres del centre educatiu, de manera que han de fer grans caminades per a arribar al col·legi i tornar a les seues cases. Per aquest motiu, dotar les escoles d’un mitjà de transport serà molt útil per als xiquets i xiquetes.

Aquest és el tercer autobús donat en els últims dos anys des de l’EMT. Els dos anteriors van ser destinats als campaments de refugiats de Tindouf al Sàhara Occidental, a través d’una ONG i de la Universitat Politècnica de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × tres =