25n
25N
25N

Suport del ple a l'EMT per a refinançar el seu deute

Suport del ple a l'EMT per a refinançar el seu deute
30/03/2017 -

El Ple municipal ha donat suport hui a l’Empresa Municipal de Transports (EMT) perquè puga refinançar-ne el deute. Per a això, durant la sessió s’ha autoritzat l’empresa a concertar préstecs a llarg termini que vagen destinats a aquest objectiu. La proposta ha sigut aprovada amb el suport de l’equip de govern, mentre que l’oposició s’ha abstingut en la votació.

El debat sobre el refinançament de l’EMT s’ha convertit en un debat sobre la gestió de l’empresa per part de l’equip directiu que encapçala el regidor Giuseppe Grezzi. Tan populars com Ciutadans han criticat durament la labor de l’edil al capdavant de l’Empresa Municipal de Transports els resultats estadístics de la qual, no obstant això, ofereixen un panorama que està definit per l’increment de viatgers i la reducció del deute.

Així ho ha defés el regidor Grezzi, qui ha recordat que l’exercici s’ha tancat amb un augment de 5,4 milions de viatgers, una reducció d’1,6 milions de deute, l’increment de la plantilla i premis tan prestigiosos com l’atorgat per la Comissió Europea a l’última edició de la Setmana de la Mobilitat de València, la corresponent a setembre del 2016, organitzada per la Regidoria de Mobilitat Sostenible.

Giuseppe Grezzi ha comparat aquestes dades amb les xifres de fa a penes uns anys: un deute de 33 milions d’euros, mobilitzacions i vagues del personal, i un descens de 17 milions de viatges. Per això ha qualificat la seua gestió d'”impecable”, la qual cosa no s’oposa a reconéixer, ha continuat, que el bo social siga “una càrrega, perquè és una cosa”, ha explicat, “que no pot pagar-se amb diners, sinó que és una prestació social”.

L’autorització del Ple permetrà l’EMT refinançar a tipus entre el 0,85% i el 3,25% interessos que s’estaven pagant al 4,25%. Això permetrà garantir la viabilitat de l’empresa a mitjà i llarg termini, ha assegurat el regidor, que ha acusat el Grup Popular d’haver previst la “privatització” de l’empresa l’any 2025.

Per la seua banda, Alberto Mendoza, del Grup Popular, ha qualificat la gestió del Govern de la Nau de “pèssima” i de “gastar en coses que no fan falta, com a castells inflables”. Per la seua banda, Narciso Estellés, de Ciutadans, ha criticat la gestió econòmica, que ha qualificat “d’enginyeria financera”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − onze =

museo prehistoria
museo prehistoria