caixa popular

Un bus de l'EMT dóna veu als veïns de Natzaret

El projecte ‘4ïllats. Fronteres construïdes i territori desplaçat’ es presenta aquest dissabte a les 10.30 hores

Un bus de l'EMT dóna veu als veïns de Natzaret
27/04/2018 -

Coneixes la platja de Natzaret? Aquesta qüestió recorrerà els carrers de València a partir d’aquest dissabte en un autobús de la línia 4 de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), que connecta aquest barri amb el centre de la ciutat. L’interior del vehicle mostrarà una exposició sobre la història recent de Natzaret i donarà veu a les opinions del seu veïnat. Aquesta mostra s’emmarca dins del projecte ‘4ïllats. Fronteres construïdes i territori desplaçat’ realitzat per un col·lectiu d’estudiants del Màster en Fotografia, Art i Tècnica de la Universitat Politècnica de València i que compta amb el suport de l’EMT i de la Regidoria d’Educació.

A les 10.30 hores d’aquest dissabte s’ha convocat al públic que vulga gaudir del tret d’eixida d’aquest autobús en la parada de l’EMT Plaça de l’Ajuntament – Ateneu, ubicada just davant de l’Ateneu Mercantil. Des d’ací començarà el trajecte del vehicle de l’EMT, que conclourà la seua ruta habitual al mur que aïlla el barri de Natzaret del port, sobre el qual hi haurà col·locada una fotografia gegant de la platja, recordant eixa platja que ja no hi és. A partir de les 11.30 hores, les accions del projecte continuaran al costat del mur, en el carrer de Castell de Pop, i amb la participació dels xiquets i les xiquetes de l’Arca de Noé de Natzaret.

El projecte ‘4ïllats. Fronteres construïdes i territori desplaçat’, elaborat en col·laboració i en diàleg constant amb l’Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret i l’associació Arca de Noé, vol reflexionar sobre l’espai urbà del barri, la seua identitat i la seua història recent, des de la creació en 1720 del llatzeret —on s’aïllaven les persones o les mercaderies que arribaven al port per a revisar-les i observar-les—, que després formaria el nucli del barri, fins a l’arribada de la Formula 1 en 2007.

A més, aquest treball agafa com a punt d’inflexió l’ampliació del port en 1986, el que va suposar la desaparició de la platja de Natzaret, element identitari d’aquest antic poble mariner; i també vol destacar el moviment intern del barri: bressol de cultura i tradicions, però també de moviments socials i artístics i d’un fort teixit associatiu. Tot això quedarà reflectit a l’exposició que es podrà veure a l’interior de l’autobús de la línia 4 durant aproximadament un mes.

Aquest projecte ha estat desenvolupat per Juan Carlos Casanova, Requena Laura, Ismael Marco Carrillo, Alicia Palacios-Ferri, Lucía Sáez i Javier Sánchez Robres; i ha comptat amb el patrocini de l’EMT i la Regidoria d’Educació, així com del Màster en Fotografia, Art i Tècnica de la Universitat Politècnica de València, Exterion Media i Cerveza Turia. A més, ha col·laborat en la seua realització l’Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret i l’associació Arca de Noé.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 17 =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018