25n
25N
25N

L'EMT comunica al Tribunal de Comptes el frau dels quatre milions

L'EMT comunica al Tribunal de Comptes el frau dels quatre milions
07/01/2020 -

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València va posar en coneixement del Tribunal de Comptes el frau dels quatre milions el passat 30 de desembre.

Mitjançant un escrit signat pel president de l’entitat, Giuseppe Grezzi, l’empresa pública va traslladar al tribunal l’estafa que va patir el setembre de 2019, en la qual va patir la pèrdua de 4.040.898,22 euros mitjançant diverses transferències a destinataris situats a la Xina.

En l’escrit, al qual ha tingut accés Europa Press, l’EMT detalla els fets esdevinguts entre el 3 i el 23 de setembre de 2019 que van resultar en un frau contra l’EMT per valor de quatre milions d’euros.

Per això, l’EMT posa en coneixement del tribunal que el 3 de setembre “la llavors directora d’Administració d’EMT va rebre una telefonada d’una persona que es feia passar per un advocat de Deloitte i li va explicar que EMT anava a participar en una oferta pública d’accions d’una empresa xinesa”.

“A més li va comentar que eixa operació era confidencial (signant la treballadora un document de confidencialitat) i que depenia directament del president de l’entitat, el regidor Giuseppe Grezzi. Minuts després, rep un correu electrònic del suposat senyor Grezzi confirmant-li l’operació, per la qual cosa a partir d’ací comença a treballar amb el suposat senyor Parada en la realització de transferències necessàries per a poder treballar en la suposada OPA”, assenyala l’escrit.

Així mateix, la companyia subratlla que l’empleada –que va ser acomiadada el dia que va eixir a la llum l’estafa, el 23 de setembre– “no té poder de disposició ni per a l’ordenació de transferències, i que l’operativa de realització de transferències en EMT és la realització de transferències online mitjançant signatura digital mancomunada del director gerent i de la directora de gestió”.

Remarquen que la treballadora “va obviar aquesta operativa i va proveir a l’estafador de signatures del director gerent i de la directora de gestió. Per a la realització d’aquestes transferències van utilitzar la metodologia de carta de pagament”. Així, assenyalen que l’empleada “redactava i enviava la carta de pagament a l’estafador, que li la retornava signada en PDF i aquesta la remetia (per correu electrònic, mai original) a l’entitat de crèdit, qui executava les transferències”.

Aquesta operativa es va realitzar fins al 23 de setembre, moment en què l’entitat de crèdit alerta al director gerent de la situació i aquest paralitza tota l’operativa. Durant els vint dies en què va durar l’operació es van realitzar un total de huit transferències a dos comptes de dues societats domiciliades a la Xina, per un import total de 4.040.898,22 euros”, resa l’escrit.

Finalment, la companyia municipal destaca que aquests fets estan sent investigats pel jutjat d’instrucció número 18 de València.

Ja al novembre, el Tribunal de Comptes va obrir una investigació sobre el frau a conseqüència de la denúncia que va interposar el 7 d’octubre el grup municipal de Ciutadans (Cs) de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 16 =