25n
25N
25N

L'EMT s'actualitza i amplia la cobertura dels seus serveis

S’amplia la cobertura dels bons de l’EMT, i s’obrin les portes als animals de companyia i als vehicles de mobilitat sostenible

L'EMT s'actualitza i amplia la cobertura dels seus serveis
29/11/2019 -

Entre gener i octubre, més de 80 milions de persones han triat a l’EMT per als seus desplaçaments, 629.455 usuaris més que en el mateix període de 2018. Un increment important de passatgers que recolza l’impuls que des de l’Ajuntament de València se li està donant a la millora i modernització del transport públic, amb facilitats com els títols adaptats a les necessitats de cada col·lectiu.

No obstant això, l’EMT fa un pas més enllà, i continua evolucionant. Tal com ha detallat el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, a més de mantenir, per tercer any consecutiu, les mateixes tarifes en tots els títols, s’amplia la cobertura a determinats col·lectius per a reforçar “el seu dret al transport públic”. En aquest sentit, no només s’amplia fins als 14 anys el bo EMT Infantil, sinó que l’EMT Jove també augmenta fins als 30 anys.

Així mateix, el bo EMT Amb Tu, que es dirigia a les persones amb menys recursos econòmics, s’amplia també per als menors víctimes de violència masclista. Tant el bo EMT Infantil com aquest últim tenen un cost de 5 euros cada dos anys.

No obstant això, els bons de l’EMT no és l’únic servei que s’ha reforçat. Així, gràcies al nou reglament de l’EMT, les parades a demanda ja han entrat en vigor. D’aquesta manera, en algunes línies nocturnes d’alta demanda, les persones que se senten en perill o insegures podran sol·licitar baixar en un lloc diferent al de la parada. Una mesura pensada, especialment, per a dones i col·lectiu LGTBI que ha tingut una gran acceptació.

El reglament detalla una altra sèrie de mesures, també destacades, com la prohibició de fumar en les parades d’autobús, tant per a conductors com per a usuaris; la prohibició de reproduir música amb l’altaveu; així com el permís perquè bicicletes plegables i patinets puguen pujar a l’autobús, sempre que el conductor no ho permeta per falta d’espai.

Nous passatgers en l’EMT

Des d’aquest dilluns, els animals de companyia ja poden pujar als autobusos de l’EMT, sempre que disposen de la targeta EMT Mascota, que s’entregarà presentant el document d’identitat, la cartilla de vacunació actualitzada i una fotografia de carnet de l’animal. Aquest document, personalitzat, es recarregarà cada dos anys amb un cost únic de 5 euros.

EMT-MASCOTA

A més, els animals hauran de complir tres requisits: no pesar més de 15 kg, portar un xip identificatiu, i anar en un transportí (45x35x25 serà la grandària màxima permesa). El transportí haurà d’anar o als peus o en la falda del propietari, però mai podrà ocupar un seient. Per descomptat, està prohibida l’entrada a animals exòtics, verinosos o considerats potencialment perillosos.

Renovació de la flota

L’EMT també manté el seu compromís amb la renovació de la flota amb la incorporació de 70 autobusos de 12 metres i altres millores de la flota durant 2020 amb una inversió de 22,6 milions d’euros.

“L’EMT segueix en el seu objectiu de renovar una flota molt antiga a conseqüència dels cinc anys on no es van comprar autobusos (2011-2015) i que es nota ara en l’edat mitjana dels vehicles”, conclou Grezzi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =

lleida 2020
activem alfafar