25n
25N
25N

L'EMT adverteix del perill de les aglomeracions de persones durant els serveis mínims

L'EMT adverteix del perill de les aglomeracions de persones durant els serveis mínims
16/09/2020 -

El president de l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT), Giuseppe Grezzi, ha advertit del “perill” que suposen les aglomeracions de persones en parades i autobusos durant els serveis mínims pels aturs iniciats aquest dimarts, una preocupació que van traslladar a la Conselleria de Sanitat i de la qual estan “esperant una resposta”.

En declaracions als mitjans, ha assegurat que respecta la vaga però no li veu “fonament” ni comparteix les reivindicacions del comité d’empresa, que reclama la ratificació del preacord de conveni signat al març pel consell d’administració de l’EMT. “Al final, qui paga és la ciutadania”, ha lamentat.

Grezzi ha recordat que la pandèmia “va fer saltar tot per l’aire” a mitjan març, encara que ha garantit la voluntat de complir “molts aspectes” del preacord sense imputació econòmica sobre l’EMT. Un d’ells és la pujada salarial del 2% per a equiparar a la plantilla als funcionaris, com preveuen els pressupostos de 2019, per la qual cosa ha garantit que s’aplicarà.

En canvi, hi ha altres reclamacions d’euros que suposarien “diversos milions d’euros” i que veu impossibles “per responsabilitat” davant la situació de pandèmia. “Si ho fem, tindrem problemes en els comptes de l’empresa i caldrà prendre decisions més dràstiques que no volem”.

“La mà està estesa”, ha subratllat, per a fer una “crida a la responsabilitat” i instar els treballadors a sumar-se a una taula de treball per a continuar negociant el preacord i programar-lo, a més de reiterar “tot” el seu respecte al dret de vaga i la seua “màxima disponibilitat”.

El també regidor de Mobilitat ha defensat la necessitat de mantenir les converses davant la caiguda de viatgers pel coronavirus i la falta d’informació sobre les transferències de l’Estat a les empreses municipals. També ha recordat que es va sumar a la vaga en 2012, quan “sí que va haver-hi una amenaça real fallida de 200 acomiadaments”, mentre ara hi ha 300 treballadors més que fa huit anys, “el número més alt en la història de la plantilla”.

Els aturs es van iniciar aquest dimarts sense incidents, amb serveis mínims al 60% en autobusos, i estan previstos per als dies 15-17-22-24-29 de setembre i 1 d’octubre. Són de dues hores, de set a nou del matí, de 16 a 18 hores en horari de vesprada i de 00 a 2 de matinada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 16 =