25n
25N
25N

EMT adjudica la compra de 164 nous autobusos híbrids

EMT adjudica la compra de 164 nous autobusos híbrids
30/09/2019 -

El Consell d’Administració de l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) del pròxim dimecres adjudicarà la compra de 164 nous autobusos híbrids per un import de 49,6 milions d’euros, la qual cosa suposa una inversió històrica en renovació de la flota. Així mateix, es renovarà a l’actual equip directiu i es contractarà una nova persona per a l’àrea de comunicació.

“Agraïsc el gran treball del personal tècnic i de l’equip directiu d’EMT, que ha permés que amb el plec s’adjudiquen 14 autobusos més dels que hi havia previstos”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, que ha traslladat la seua confiança a “un equip que vaig nomenar l’any 2015 i que ha demostrat sobrades capacitats, per la qual cosa renove la confiança en ells per als pròxims quatre anys, per un treball incansable i molt important en l’EMT que ha portat al fet que l’empresa pública siga capdavantera en el sector i que haja sigut premiada per la seua labor aquests anys i destaque sobretot en els índexs de qualitat objectius”.

RENOVACIÓ DE LA FLOTA

Els nous autobusos començaran a arribar entre 2020 i 2021 per la qual cosa el juliol de 2021 la flota d’autobusos tindrà una edat mitjana de 7,5 anys, enfront dels més de 13 anys que tenia en 2015 després d’anys on no es va comprar cap unitat. Els 35 primers autobusos arribaran en el primer semestre de l’any que ve i la resta setmanalment fins a mitjan 2021.

En el plec s’introdueix com a novetat una garantia de manteniment per part de l’empresa adjudicatària, amb el que EMT s’estalviarà problemes d’avaries i a més el personal mecànic podrà conéixer millor els nous vehicles.

La compra és possible gràcies a l’acord amb el Banc Europeu d’Inversions (BEI), que finança el 50% de la inversió en unes condicions òptimes, amb un interés pràcticament del 0% i una amortització de 15 anys. “Gràcies a l’òptima gestió financera a l’Ajuntament que ha permés eixir del pla d’ajust, EMT ha pogut accedir a aquest crèdit amb aquestes condicions tan favorables”, ha explicat.

Amb aquests nous vehicles, “des de 2015 s’han posat en funcionament ja un total de 126 autobusos, 124 més que en la legislatura 2011-2015”. En 2016 es van posar en funcionament 41 unitats (dos d’elles per al servici especial); en 2017, 37 autobusos, dos d’ells elèctrics; en 2018 es van licitar els 36 híbrids articulats que van començar a funcionar en 2019 i, al juny d’enguany, 12 nous híbrids estàndard. És a dir, el juliol de 2021 EMT haurà renovat més de la meitat de la seua flota, que passarà a tindre tecnologia híbrida o menys contaminant, amb els beneficis que suposarà per a la ciutadania, el medi ambient i la qualitat de l’aire.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × cinc =