25n
25N
25N

15 empreses valencianes s'alien com a fabricants de mascaretes reutilitzables certificades "segures i sostenibles"

15 empreses valencianes s'alien com a fabricants de mascaretes reutilitzables certificades "segures i sostenibles"
09/06/2021 -

Un grup de 15 empreses del sector tèxtil de la Comunitat Valenciana s’ha unit per a conformar el Grup de Fabricants de Màscares Reutilitzables (GFMR) i donar a conéixer els beneficis, no sols per a l’individu, sinó també per al planeta, d’utilitzar màscares reutilitzables certificades UNEIX 0065, enfront de les màscares d’un sol ús.

‘Segures per a tu, sostenibles per al planeta’, és el lema de la campanya que han posat en marxa per a conscienciar de com la utilització de màscares d’un sol ús estan perjudicant el planeta per la quantitat residus que generen i que acaben als nostres carrers, platges, boscos o rius. Segons els estudis, a Espanya la meitat de la població utilitza una màscara d’un sol ús al dia, la qual cosa suposa més de 600 milions de màscares al mes en circulació.

Davant aquesta situació, el Grup de Fabricants de Màscares Reutilitzables s’han aliat en el projecte #compromisoconelfuturo per a apel·lar a un consum responsable d’aquesta mena de material “imprescindible per a garantir la nostra seguretat i la dels altres enfront de la COVID-19”, ha explicat l’empresari Rafael Pascual, durant la presentació de la iniciativa.

Com a portaveu de la resta d’empresaris implicats en el projecte, Pascual ha destacat que aquestes 15 empreses tèxtils aposten per “una solució segura i sostenible” al problema que generen les màscares d’un sol ús, i ofereixen la possibilitat a empreses, organitzacions, institucions i particulars de poder adquirir aquest tipus de màscares higièniques, reutilitzables (llavables) i certificades UNEIX 0065.

Per a això, el GFMR ha creat la web www.compromisoconelfuturo.com on l’usuari pot descobrir l’àmplia gamma de màscares personalitzables llavables (en materials, colors i acabats) i trobar el model que més s’ajuste a les seues necessitats.

També es realitzarà una campanya a través de mitjans en línia per a arribar al màxim de persones possible amb l’objectiu d’evidenciar un problema per al medi ambient i presentar una solució més sostenible a través de les màscares reutilitzables certifiques.

Segons Pascual, no ha sigut fàcil crear aquesta aliança, però ara que s’han unit ja ha avançat que aquesta iniciativa serà “la primera de moltes” en el futur per la sostenibilitat. “En lloc de competir és més important cooperar”, ha ressaltat.

Ara, el seu objectiu és reivindicar les màscares reutilitzables certificades UNEIX 0065 i apel·lar a les institucions al fet que “aposten” per elles, ja que considera que hi ha cert “desconeixement” o “desinformació” quant a la seua seguretat.

En aquest sentit, Pascual ha garantit que la certificació UNEIX 0065 fa que la protecció d’aquestes màscares siga “totalment segura”. Des del GFMR, creuen que si moltes persones han descartat les màscares reutilitzables es deu en part al fet que al principi de la pandèmia molta gent es va llançar a fer màscares casolanes amb el que podia, però és necessari distingir-les de les reutilitzables certificades UNEIX 0065, adverteixen.

Un altre factor que pot haver influït en el fet que molts s’hagen decantat per les d’un sol ús és el seu cost més barat a curt termini, encara que pot ser “més car” a mitjà termini, atés que les reutilitzables es poden llavar i duren més temps (el que s’estipule a cada cas, siguen 5 rentades en uns  casos o fins a 50 en uns altres).

El GFMR està compost per les empreses: Ajuda a pujar Llar S.L., Belpla S. a., Coimasa-Bimbi Dreams, Brodats Barber, Casa Mediterrània 1967 S.L., Cotoblau S. a.-Cotopur, Creacions Euromoda S.L., Destiny Décor S.L, Ferpa Punt S.L, Funcotex S.L., Medesfil S.L.-Maskium Milarosa S. a., Mimetikal-Destiny, Pro Safe Plus S.L. i Tèxtils Olcina, S.L.-Texol. Totes elles associades a l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (Ateval).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 20 =