25n
25N
25N

Més de 15 empreses col·laboradores de València Activa se sumen a #TreballemIguals

Més de 15 empreses col·laboradores de València Activa se sumen a #TreballemIguals
07/02/2019 -

Més de 15 empreses col·laboradores de l’agència d’ocupació València Activa han manifestat el seu compromís amb la igualtat real de la dona en l’àmbit laboral, de manera que contractaran noves treballadores. S’uneixen així als esforços que l’àrea de Desenvolupament Sostenible realitza en aquest sentit amb iniciatives com la plataforma #TreballemIguals, a la qual s’han unit diferents empreses com ara Pollos Planes, Fermax, Dia S.A, Asistenzia, Autoescola Classe, Lasertall, Randalsa, Forcuin S.L, Obremo, Acadèmies Albanta, Iseco, Peopletech, Serválid o el grup Pavasal.

La responsable de l’àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha assenyalat que «la desigualtat en el mercat de treball és una realitat, ja que continuen sent les dones les que pateixen més atur i major temporalitat i precarietat laboral». Aquest compromís se suma a l’objectiu de l’Ajuntament de fomentar la igualtat real i efectiva en el mercat laboral.

Malgrat que l’evolució general de les xifres de l’atur en els últims tres anys és favorable, encara existeixen 31.364 dones desocupades a València; 5.307 menys que en 2015, mentre que la desocupació total s’ha reduït en 15.507 persones. A més, el 62% de les persones desocupades inscrites en el servici Labora són dones i solo el 10% dels contractes nous que s’han fet en 2018 a dones han sigut indefinits.

Davant aquestes dades, Sandra Gómez ha insistit que «és necessari fer polítiques d’ocupació específiques» i que «per aquest motiu es va crear #TreballemIguals, per a promoure l’ús de les dones a València». En aquest sentit, la regidora ha reivindicat la importància de la col·laboració pública-privada i ha destacat que «una vegada fet el pas des de l’administració, també és necessari que s’implique el sector privat, perquè aquest és un problema de la societat i només unida podrà erradicar-lo». Així mateix, ha animat que més empreses manifesten el seu compromís per la igualtat de la dona en el món laboral i se sumen així a la contractació de dones, millorant les seues condicions laborals i oferint una promoció merescuda.

PROGRAMES D’OCUPACIÓ I FORMACIÓ

Aquest compromís de les empreses se suma a totes les accions posades en marxa per l’àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, a través de #TreballemIguals, llançada per València Activa. Entre les accions que durà a terme aquesta plataforma, destaquen un programa d’ocupació dirigida a dones víctimes de violència de gènere que reforçarà les seues habilitats laborals i un programa per a la promoció de dones emprades en llocs directius, dirigit a dones directives i càrrecs intermedis que desitgen promocionar en les seues empreses.

Dins de l’àmbit de la formació, s’oferiran certificats de professionalitat a mesura, cursos gratuïts d’idiomes i competències digitals així com formació tecnològica a través del programa Tecnodones amb cursos de programació, emprenedoria tecnològica i tutorització personalitzada.

Aquesta nova plataforma, que beneficiarà a més de 1.600 dones valencianes, a més de vetlar per la inserció laboral de les dones desocupades, consta d’accions dirigides «a combatre amb l’exclusió social femenina, acabar amb el sòl enganxós que pateixen especialment les dones amb baixa qualificació o parades de llarga duració, frenar la bretxa digital en l’àmbit tecnològic i trencar el sostre de cristall permetent a les dones accedir a càrrecs intermedis o superiors», ha assegurat.

Sandra Gómez ha explicat que, amb #TreballemIguals, el Consistori fa un pas més davant la desigualtat en el mercat laboral, «perquè combatrem la desocupació femenina i lluitarem perquè les dones no tinguen límits pel mer fet de ser-ho».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 1 =

Valencia activa
bombers
Valencia activa