Empresaris i treballadors de l'oci nocturn s'encadenen enfront de la Generalitat per a visibilitzar la seua "condemna"

La CEOH denuncia que la factura de la crisi sanitària li costa als locals d'oci nocturn fins a 800 euros al dia

Guardar

OCIO NOCTURNO CADENAS PALAU
OCIO NOCTURNO CADENAS PALAU

Empresaris i treballadors de l'oci nocturn han continuat aquest dimecres les seues protestes, en aquest cas, amb una acció en la qual s'han encadenat davant el Palau de la Generalitat amb l'objectiu de donar "visibilitat" a la "condemna" a la qual estan sotmeses les empreses del sector per les restriccions adoptades en la Comunitat Valenciana per a fer front al coronavirus.

Aquesta és l'acció que han dut a terme en el nové dia de l'acampada 13A, que va arrencar el passat 13 d'abril, amb 13 botigues muntades cada dia durant 13 hores, i que pensen mantenir fins que el Govern valencià aprove un pla de rescat específic per al sector, dins del Pla Resistir Plus, de 50 milions d'euros, i s'adopten solucions tècniques per a poder recuperar la seua activitat.

Els acampats han mostrat amb cadenes i esposes, acompanyades amb altaveus amb sirenes i música, la seua "condemna", ja que "cada dia que passa sumen al seu compte pèrdues de fins a 800 euros al dia", segons dades de la Coordinadora Empresarial d'Oci i Hostaleria, que es tradueixen en pèrdues acumulades de 100.000 euros per pub i 300.000 per discoteca, segons ha denunciat l'entitat en un comunicat.

La CEOH lamenta que, fins al moment, "el Consell únicament ha aprovat una modificació de crèdit per a fer el pagament de l'ajuda dels vuit milions d'euros per a l'oci nocturn". "Unes ajudes que arriben amb retard i tarda per a moltes empreses i una quantitat que només cobreix el 7,5% de les despeses i les pèrdues a les quals van haver de fer front durant 2020", critica l'entitat.

Sobre aquest tema, des del col·lectiu han insistit que les pimes del sector "no poden ni es conformaran amb aquesta ajuda, que no arriba de nou, ja que es va comprometre el novembre de 2020 i va aprovar el febrer de 2021". "Ens la devien", han apuntat i han lamentat que el Consell "està tancant l'orella a les seues necessàries i justes reivindicacions". Així ho han volgut escenificar, també, fent sonar altaveus amb sirenes i música.

En aquest context, han demanat al 'president' de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i a les conselleries corresponents, que "desbloquegen" la taula de diàleg després de nou dies de protestes i actes reivindicatius, que s'han traslladat també a Alacant, amb una altra acampada paral·lela, i a Castelló, a les portes de les respectives delegacions provincials del Consell.

Durant la jornada de protesta d'aquest dimecres, també hi ha hagut una acció reivindicativa musical, amb una 'Noisy Live Act' en la plaça de Manises, de la mà de l'Associació Espanyola de DJ i Productors en la Comunitat Valenciana (AEDYP).

Aquest col·lectiu professional reclama que, dins del Pla Resistir + anunciat per la Generalitat Valenciana, s'incorpore una ajuda extraordinària per a autònoms que no han pogut desenvolupar la seua activitat "per imperatiu legal".

Respecte als discjòqueis treballadors per compte d'altri, amb contractes fixos discontinus o per obra i servei que es troben encara en règim d'ERTO, demanen supervisar i garantir que les seves prestacions no estiguen sotmeses a minoracions desproporcionades al no tenir contractes de 40 hores.

Destacats