25n
25N
25N

Els empresaris de Gürtel van finançar il·legalment el PP valencià

Nou empresaris han confessat els seus pagaments il·legals per a sufragar despeses del PP en les campanyes electorals de 2007 i 2008, després de pactar amb la fiscalia la rebaixa de les seues penes

Els empresaris de Gürtel van finançar il·legalment el PP valencià
16/01/2018 -

Les primeres assumpcions de culpa no s’han fet esperar. Els empresaris imputats pel cas Gürtel han admés hui en l’Audiència Nacional que van pagar en B a la trama per a finançar els actes electorals del Partit Popular de la Comunitat de Francisco Camps en 2007 i 2008.

Els nou empresaris havien arribat prèviament a un acord amb la Fiscalia Anticorrupció per a rebaixar les peticions de penes de presó inferiors a dos anys per multes econòmiques. Per això, han sigut els primers a declarar i han reconegut els fets en la bateria de preguntes de la representant de la Fiscalia, Myriam Segura. Solament han respost a les seues preguntes i a les dels seus propis advocats.

D’aquesta forma, han confirmat haver pagat a l’empresa de Francisco Correa, Orange Market, per treballs que mai es van realitzar i haver assumit els deutes que el PPCV havia contret amb aquesta, fent constar que Orange Market havia prestat els serveis a les seues empreses, en lloc de la formació política. Segons les seues declaracions, va ser l’empresa de Correa la que va emetre les factures falses sobre aquests serveis que mai es van dur a terme.

La fiscal ha recordat que aquests empresaris van ser beneficiaris de contractes públics amb l’Administració pública valenciana. No obstant això, aquests fets concretament no es jutgen en aquesta peça de Gürtel.

Els diners que presumptament van aportar els empresaris al PP és d’1,2 milions, que és una part dels 2 milions que, segons la Fiscalia, el partit polític va pagar en negre a Orange Market. I a aquesta quantitat, cal sumar 1,4 milions de despeses no electorals. Per tant, es xifra en 3,4 milions el finançament irregular del Partit Popular.

Els noms

El primer a assumir els fets ha sigut Gabriel Alberto Batalla, que va pagar 110.000 per a sufragar actes de marxandatge durant les campanyes de l’expresident de la Generalitat Francisco Camps. Després, l’alacantí Enrique Ortiz –empresari conegut per la seua acusació en el cas Brugal i l’enfonsament de l’Hèrcules CF– ha admés que va pagar serveis que Orange Market va prestar al PP. I concretament va finançar actes electorals de Mariano Rajoy per a les generals de 2008.

José Francisco Bevia, empleat de l’anterior, i Vicente Cotino, nebot de l’expresident de les Corts Juan Cotino, també ho reconeixen. Aquest segon va pagar 150.000 euros a Orange Market per a córrer amb despeses de les eleccions generals de 2008.

Enrique Gimeno, per la seua banda, ha reconegut pagaments a l’empresa de Francisco Correa per un muntant de 350.000 euros a causa d’uns serveis encarregats pel PP i que no havia pagat. Així mateix, Antonio i Alejandro Pons han admés pagar a Orange Market per a fer tanques publicitàries arran de les eleccions de 2008. I finalment, Rafael i Tomás Martínez Berna completen la llista.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 4 =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa