25n
25N
25N

Una empresa valenciana distribuirà un nou test ràpid de saliva que detecta antigen en menys de 15 minuts

Una empresa valenciana distribuirà un nou test ràpid de saliva que detecta antigen en menys de 15 minuts
04/12/2020 -

L’empresa Safadifarma distribuirà des dels seus magatzems de Quart de Poblet (València) un nou test ràpid d’antigen a partir de mostres de saliva amb un sistema ràpid (resultat en menys de 15 minuts), eficaç (més del 97% de sensibilitat clínica) i més econòmic que les PCR (menys de cinc euros cada unitat).

Encara que només es distribuirà com a producte in vitro de categoria 1 (per a professionals sanitaris, hospitals, residències i centres públics i privats d’atenció mèdica), podria arribar a utilitzar-se “de manera massiva” com autotest o ser dispensat en farmàcies si la legislació ho permetera, ressalta la companyia en un comunicat.

El nou test, amb certificació de la UE, es comercialitzarà a 4,95 euros la unitat a través de la web, en caixes de 25 unitats/kits que inclouen un recipient per a la mostra de saliva, un bastó per a obtenir la mostra, un tub amb els reactius necessaris i un dispositiu en forma de casset que analitza en qüestió de minuts la possible presència de proteïnes de la Covid-19.

En concret, es presenta amb una precisió del 98,1%, especificitat de 99% i sensibilitat del 97,3%, i pot minimitzar el contagi entre sanitaris i pacients en substituir l’extracció nasofaríngia per un sistema menys invasiu i més senzill.

Amb aquestes dades, la signatura està convençuda de l’eficàcia del seu nou test de saliva com a diagnòstic previ per als desplaçaments i trobades de particulars, famílies o col·lectius professionals en vespres de Nadal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =