25n
25N
25N

Una empresa valenciana llança una PCR 'fast' per a hospitals amb resultats en 40 minuts

Una empresa valenciana llança una PCR 'fast' per a hospitals amb resultats en 40 minuts
12/11/2020 -

L’empresa valenciana Ascires Sistemas Genómicos llança la nova ‘PCR Fast Point-of-care’, una prova dissenyada per un equip d’investigadors espanyols que permet conéixer si una persona està infectada per la Covid-19 en 40 minuts i en el mateix punt d’atenció al pacient, amb l’objectiu d’agilitzar la presa de decisions en hospitals.

Aquest sistema manté el nivell de sensibilitat i especificitat de la PCR convencional, amb una reducció del cost a la meitat i del temps d’obtenció del diagnòstic de 120 minuts a 40 minuts, destaca la companyia en un comunicat.

‘PCR Fast’ està indicada per a entorns mèdics, hospitalaris i assistencials, ja que facilita la classificació i triatge dels pacients pendents de sotmetre’s a una revisió, operació o intervenció.

La reducció de temps es va aconseguir gràcies a un nou procediment que optimitza l’extracció tradicional de l’ARN del virus. “A partir d’una xicoteta mostra biològica del tracte respiratori, emprem uns reactius molt potents que ens permeten accedir a les molècules d’ARN del virus de manera molt més directa”, exposa Antoni Matilla, assessor en genòmica de la Fundació QUAES, impulsada pel grup.

D’aquesta manera, a través del processament de la mostra en un termociclador, la PCR és capaç de detectar el material genètic del virus SARS-CoV-2, responsable de la Covid-19, sense necessitat que siga transportada a un laboratori genètic per al seu processament.

Aquesta prova és una evolució de la primera PCR desenvolupada l’abril per Ascires en col·laboració amb el servei de Microbiologia de l’Hospital Clínic de València. “El nostre equip ha fet un important esforç en matèria de transferència tecnològica i científica per a optimitzar la nostra PCR original a nivell de costos i de terminis”, ressalta la directora de Sistemas Genómicos, Mayte Gil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 12 =