25n
25N
25N

L'empresa Trasgos, que presumptament va finançar la campanya electoral del PP, va facturar a l'Ajuntament 2,8 milions d'euros entre 1999 i 2013

Ribó diu que s’investiguen els fets per la denúncia que va presentar en 2014 com a portaveu de Compromís i demana la personació de l’Ajuntament

L'empresa Trasgos, que presumptament va finançar la campanya electoral del PP, va facturar a l'Ajuntament 2,8 milions d'euros entre 1999 i 2013
10/07/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat que el jutjat número 20 ha pres la decisió de continuar investigant la denúncia que, l’octubre de 2014, Ribó, com a portaveu del grup Compromís, va interposar contra l’entramat d’empreses que conforma Trasgos Comunicación S.L., “empresa encarregada d’organitzar la campanya electoral del PP en 2011, així com els esdeveniments del partit des de 1999 fins a 2013”. De fet, tal com es recull en l’informe, “aquesta empresa va facturar, en eixe període, 2,8 milions d’euros a l’Ajuntament, pràcticament a tots els serveis”.

Així, tal com ha explicat Ribó, “nosaltres presentàrem una denúncia davant la Policia Nacional, que després es va emportar al jutjat. Durant tot aquest temps, la UDEF (Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal) s’ha personat a l’Ajuntament per a recaptar tota la informació sobre aquests contractes i, finalment, s’ha decidit treballar sobre el tema en el jutjat número 20”.

D’acord amb les paraules de l’alcalde de la ciutat, l’informe mostra mètodes irregulars en la contractació d’aquests serveis. “Es van fraccionar contractes menors, no es determinen els criteris de selecció, van prevaldre els criteris subjectius enfront dels objectius, es van incomplir normes de fiscalització i es va contractar per via urgent sense justificació”.

Per posar un exemple, Ribó ha assenyalat que “destaquen els 1,8 milions d’euros que l’empresa Trasgos va prestar a la Fundació Esportiva Municipal i a l’àrea d’Esport, ja que, precisament, controlava l’actual secretari del grup municipal del PP”. D’aquesta manera, li ha llançat un missatge a Catalá: “Aquest diumenge, Maria José Catalá es presenta com a nova responsable del PP a València i diu que és una nova època. Doncs bé, vull dir-li que no és així. La nova època està esguitada per problemes de la vella època. L’actual secretari del grup municipal del PP està, presumptament, implicat en el cas de l’empresa Trasgos, però és que, a més, hi ha dues persones més que estan implicades en el cas Taula. La nova època és la continuació de la vella que, en aquests moments, està en dos jutjats, el 18 i el 20”.

Aquest informe de 1.200 pàgines demostraria, presumptament, que “el PP ha estat jugant amb unes cartes marcades. Mentre la resta de partits féiem campanya amb els nostres diners i el dels nostres militants, el PP el feia amb els diners de tots, és a dir, amb els de l’Ajuntament”.

Per aquest motiu, Ribó ha anunciat que demanarà la personació de l’Ajuntament com a part afectada.

Per part seua, la vicealcaldessa Sandra Gómez també s’ha manifestat sobre l’informe de la UDEF que apunta a aquest suposat finançament il·legal. “Aquestes notícies senten realment malament, i més en un moment en el qual a molts comerços i emprenedors els està costant tornar a alçar-se. Aquest informe demostra que els polítics del passat van aprofitar suposadament el seu càrrec no per a fer política, sinó per a finançar-se i robar”, i ha afegit que “això no és el vell PP, sinó que és l’actual perquè estan implicades persones que, en l’actualitat, tenen un gran pes dins del partit”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 − 1 =

lleida 2020
activem alfafar