Una empresa del parc científic de la UMH obté 40.000 euros per a llançar al mercat la seua pròtesi vaginal

Guardar

Personal UMH
Personal UMH

La pròtesi neovaginal fabricada per la 'spin-off' 3D Surgical Technologies del Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx (Alacant) ha rebut 40.000 euros per a portar el seu desenvolupament sanitari al mercat. I és que l'empresa ha sigut guardonada en la categoria Dispositius Metges del programa Headstart Funding, que convoca la xarxa EIT Health Spain.

A més, experts en acceleració d'aquest programa, que ha premiat a un total de 15 start-ups espanyoles, oferiran suport i assessorament per a optimitzar l'eixida al mercat del producte, ha indicat la UMH en un comunicat.

Amb aquest reconeixement, l'empresa rebrà, a més de la dotació econòmica, ajuda que li permetrà reduir el temps de comercialització de la seua pròtesi neovaginal, verificar la necessitat i el benefici de la seua solució davant usuaris i clients, així com augmentar la possibilitat d'atraure inversions per al seu projecte.

El desenvolupament de 3D Surgical Technologies consisteix en una pròtesi neovaginal, dirigida a dones que naixen sense vagina, a homes que se sotmeten a operacions de canvi de sexe o fins i tot per a dones que han patit ablacions severes.

La pròtesi 'Paciena' disminueix el risc de complicacions en comparació amb les alternatives que existeixen en el mercat. Això és possible gràcies al seu disseny anatòmic i lleuger, entre altres aspectes. A més, s'ha dissenyat paramètricament i es fabrica mitjançant impressió 3D, la qual cosa permet adaptar-la al cos de cada pacient si fóra necessari.

Aquesta spin-off del Parc Científic de la UMH està impulsada pels professors de la Universitat Maribel Acién i Miguel Sánchez i va sorgir després de ser un dels projectes guanyadors de la VI edició del programa per a emprenedors Sprint de Creació d'Empreses.

Destacats