25n
25N
25N

Una empresa càrnia de Rafelbunyol detecta 6 casos de coronavirus després de realitzar proves PCR a 400 empleats

Una empresa càrnia de Rafelbunyol detecta 6 casos de coronavirus després de realitzar proves PCR a 400 empleats
24/06/2020 -

L’empresa Grup Uvesa, un dels principals productors de pollastres a escala nacional, ha confirmat un total de sis casos positius de Covid-19 en les seues instal·lacions de la localitat valenciana de Rafelbunyol. La secció d’Epidemiologia del Centre de Salut Pública de València va realitzar proves PCR a la major part de la plantilla d’aquesta planta de Rafelbunyol, concretament a 400 empleats del total de 646, i com a resultat es van trobar sis positius, segons ha informat la companyia en un comunicat.

L’empresa ha destacat que des de l’inici de la pandèmia, ha implementat “nombroses mesures i iniciatives relacionades amb la prevenció i seguretat dels treballadors” i que “totes aquestes mesures són fruit del consens i, per tant, han sigut acordades amb els representants dels diferents comités d’empresa”.

Així mateix, han posat en relleu que compten igualment amb l’aprovació de les Conselleries de Sanitat de les Comunitats Autònomes en les quals Uvesa té instal·lacions i presència.

Sobre el cas de les instal·lacions de Rafelbunyol, han indicat que, el passat 27 d’abril, des de la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social de València, es va sol·licitar informació relacionada amb les mesures que s’estaven implementant en l’empresa. El resultat de la inspecció, amb data 20 de maig, va ser positiu, per la qual cosa s’acreditava “que les mesures adoptades i els protocols establits són els adequats per a aquesta mena d’instal·lacions i activitat”.

“Independentment de tot això –prossegueix el comunicat–, el dimecres i el dijous de la setmana passada, 17 i 18 de juny, la secció d’Epidemiologia del Centre de Salut Pública de València va realitzar proves de diagnòstic PCR a la major part de la plantilla i ETT de la planta de Rafelbunyol, concretament a 400 persones de les 646 de plantilla, 40 d’elles d’ETT”.

“CONTACTES FORA DE L’ÀMBIT LABORAL”

En aquest sentit, des de l’empresa càrnia han subratllat que aquesta iniciativa “forma part d’un mostreig aleatori de cerca de contagis d’origen extern que aquesta secció d’Epidemiologia, en col·laboració amb Uvesa, va decidir realitzar pel fet que a principis del mes de juny es va detectar que tres persones de la plantilla de Rafelbunyol van resultar contagiats a conseqüència de contactes mantinguts fora de l’àmbit laboral”.

Així mateix, han assenyalat que, segons els resultats obtinguts, un total de sis persones han donat positiu i han destacat que, després d’aplicar els protocols pertinents i informar-los personalment, tots ells, asimptomàtics, es troben actualment en quarantena.

Des d’aquesta companyia han emfatitzat que continuaran “col·laborant amb aquesta mena d’iniciatives i treballant per a continuar implementant mesures consensuades amb els respectius Comités d’Empresa i validades per les diferents conselleries de Sanitat, que contribuïsquen a reforçar la prevenció i seguretat en les nostres instal·lacions”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 4 =