25n
Orgull
Orgull

Intersindical Valenciana: "La majoria de la població continuarà empobrint-se"

Arxiu GVA

Intersindical Valenciana: "La majoria de la població continuarà empobrint-se"
17/08/2018 -

Intersindical Valenciana considera “negativa” la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors i de les persones pensionistes, que “posen en evidència” que “la majoria de la població continuarà empobrint-se” per l’augment dels preus de la cistella bàsica de la compra i dels serveis essencials, per la qual cosa ha apostat per un augment salarial “superior a l’IPC previst”.

Així ha reaccionat el sindicat a les dades de l’IPC que ha fet públiques l’Institut Nacional d’Estadística (INE), i han indicat que “fa falta” un augment salarial que siga “superior a l’IPC previst” per a poder millorar els salaris i recuperar el poder adquisitiu perdut i han apostat per l’establiment de clàusules de revisió salarials en tots els convenis col·lectius, segons ha informat Intersindical en un comunicat.

Per al sindicat, el IV Acord Estatal per la Negociació Col·lectiva signat entre les patronals CEOE i CEPYME i els sindicats CCOO i UGT, en el marc de les negociacions de l’Acord Estatal de Negociació Col·lectiva (AENC), “no aposta per millores” dels salaris ni de les condicions de treball dels treballadors, ja que “no aborda correctament la situació d’empobriment i de precarietat de la classe treballadora”.

En aquest sentit, han assenyalat que les dades de l’IPC són una “evidència” que “justifiquen” les crítiques del sindicat a un “acord insuficient que solament beneficia els interessos patronals.

Així mateix, han reclamat la derogació de les reformes laborals i de les pensions, els augments de les pensions i la recuperació de la “revaloració automàtica” en funció de l’IPC o millores salarials en l’àmbit privat i públic per a “recuperar el poder adquisitiu perdut durant la crisi”.

D’altra banda, el sindicat també ha demanat l’establiment de clàusules de revisió salarial automàtiques, la reducció de la jornada laboral i l’establiment de la Renda Bàsica Universal per a “eliminar les borses de precarietat” del món laboral i aplicar polítiques redistributives per a augmentar la renda salarial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 1 =