25n
25N
25N

El Govern Local es compromet a recuperar l'ocupació pública a l'Ajuntament

El Govern Local es compromet a recuperar l'ocupació pública a l'Ajuntament
23/02/2017 -

El Ple de l’Ajuntament ha “ratificat el compromís del Govern de la Nau d’anar recuperant en la mesura de les disponibilitats pressupostàries l’ocupació pública en el nostre ajuntament i, en especial, en l’Àrea de Protecció Ciutadana”. I, així mateix, ha aprovat una “reprovació de la nefasta gestió en polítiques de personal i, especialment, en l’àrea de protecció ciutadana, duta a terme per l’equip de govern anterior del Partit Popular en els últims anys”.

Així ho ha defensat hui el delegat de Govern Interior, Sergi Campillo, en resposta a la moció plantejada pel Grup Municipal Popular en la sessió plenària de hui. El regidor popular Félix Crespo havia proposat incloure 40 places de bomber i 80 places d’agent de la Policia Local en l’oferta d’ocupació pública del 2017, així com activar “de manera urgent els tràmits de l’oferta pública d’ocupació del 2016 i del 2015”, en paraules de l’edil.

Crespo s’ha centrat en les millores que es derivaran de la nova legislació sobre les policies locals, i ha criticat la política de gestió de personal en l’Àrea de Protecció Ciutadana. Ha acusat el govern local de mirar cap a una altra banda mentre “el temps d’espera es comença a esgotar i les plantilles de Policia Local i Bombers disminueixen cada any”. En pareguts termes s’ha manifestat la regidora María Jiménez, del Grup Ciutadans, que ha alertat sobre les carències de la plantilla de la Policia Local.

En el seu torn de rèplica, el delegat de Personal, Sergi Campillo, ha assegurat que la reducció de la plantilla és el resultat, precisament, de la gestió del Partit Popular durant molts anys, i ha definit la proposta dels populars de “caradura, per plantejar aquesta moció “quan en els últims 9 anys no van convocar ni una sola plaça de policies”. L’edil ha oferit dades que ho corroboren: en 2010, la plantilla ocupada de l’Ajuntament de València pujava a 5.377 empleats públics; en 2015 era de 4.810; en 2016, de 4.707. “I ja en 2017, després del primer any i mig del Govern de la Nau, aquesta xifra ha pujat a 4.846 i ha trencat la tendència negativa per primera vegada des del 2010”.

“Aquesta baixada general del nombre d’empleats –ha explicat Campillo– ve motivada per la denominada taxa de reposició d’efectius, que impedeix cobrir ni tan sols el 100% de les baixes de l’exercici anterior, a més de perquè l’anterior govern municipal del PP no va voler convocar ni tan sols les places per a cobrir les que permetia El Govern central”.

“En el cas concret de la Policia Local i Bombers”, ha afegit, “açò ha sigut més greu perquè, a pesar que durant molts anys es va permetre convocar places de manera lliure (2007-2008) o amb limitacions (2009-2013), el govern local del PP va decidir conscientment no convocar ni una sola plaça d’agents de la Policia Local ni de Bombers. Només l’any 2008 es va aprovar una oferta de 55 caps de bomber, que es van nomenar 4 anys després, en 2012”. “En 2014 i 2015”, ha continuat Campillo, “el PP va aprovar-ne dues ofertes més, però no les van convocar, i ha sigut aquest govern el que ha hagut de dur a terme els dos processos selectius: el primer, ja finalitzat, i el segon, en procés i que, presumiblement, finalitzarà enguany mateix”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =