25n
25N
25N

Comencen els tallers pràctics del projecte de compostatge amb palla d’arròs als horts de Sociòpolis

Comencen els tallers pràctics del projecte de compostatge amb palla d’arròs als horts de Sociòpolis
22/10/2020 -

Aquest divendres de vesprada començaran els tallers pràctics per a agricultores i agricultors en el marc de difusió del projecte de compostatge amb palla d’arròs impulsat per l’Ajuntament de València, a través del Consell Agrari Municipal, amb el finançament de la Generalitat Valenciana. Es faran als horts de Sociòpolis, on hi ha una instal·lació provisional en funcionament i s’aplicarà una metodologia que el regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, ha ressaltat que permetrà “aprendre fent”.

Els tallers pràctics i les activitats divulgatives, que s’estendran fins al mes de desembre, faran servir una metodologia que implica atendre la base teòrica de l’agrocompostatge i després es posa en pràctica tant els diferents models estudiats com la creació d’un compost en les explotacions i els horts de cada participant.

“En Sociòpolis, en la Torre, la instal·lació provisional d’agrocompostatge en horts municipals ens permet investigar i experimentar, fer aquest tipus de tallers per divulgar i formar als agricultors i agricultores i ja tenim un primer grup de treball avançant en l’obtenció de compost amb palla d’arròs, entre altres”, ha explicat Ramon. “L’objectiu –ha afegit- és que a partir d’aquestes experiències participatives sorgisquen xicotetes instal·lacions i es consolide la iniciativa com a model alternatiu de gestió de residus”.

Entre 2018 i 2019 l’Ajuntament i la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica varen assajar el compostatge de palla d’arròs barrejada amb restes vegetals i varen mostrar que es tracta d’una opció viable. Per aquest motiu enguany han proposat implicar a agricultores i agricultors en el procés, amb una experiència pilot que permeta explorar possibilitats d’un tipus de gestió del compost descentralitzada i de proximitat que fins i tot puga, més avant, tractar residus orgànics de les llars.

La subvenció nominativa de la Generalitat arriba als 50.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =