25n
25N
25N

Inicien les obres de l'intercanviador de l'EMT a Xàtiva: coneix-lo al detall

La nova ‘macroparada’ està dins del procés de peatonalització de la plaça de l’Ajuntament

Inicien les obres de l'intercanviador de l'EMT a Xàtiva: coneix-lo al detall
15/01/2020 -

Ho va anunciar ahir a la nit el Regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, en el seu compte d’Instagram: “Aquesta nit hem començat les obres del nou intercanviador de l’EMT al carrer Xàtiva”. Una nova parada que permetrà el transbord entre diferents línies i solucionarà, a més, un problema essencial: el trasllat de parades de la plaça de l’Ajuntament per la seua pròxima conversió en zona de vianants. Gràcies al mapa del projecte que, en exclusiva, va mostrar València Extra, és possible ‘veure’ ja com serà aquesta ‘macroparada’.

“Un projecte que farà història en la concepció de la mobilitat de la nostra ciutat, conjuntament amb la peatonalització de la plaça de l’Ajuntament”, assenyalava el regidor en la xarxa social.

Tal com pot apreciar-se en la superposició del projecte, el nou intercanviador suposarà no sols adaptar la vorera actual i instal·lar noves parades, sinó la creació d’una nova illeta on podran realitzar parada altres dos autobusos. L’obra que ahir a la nit va iniciar es va licitar el novembre passat i, junt amb l’intercanviador de Tetuan-Porta de la Mar, completarà les opcions de transbord entre línies en el centre de València, en connexió amb la resta de la ciutat.

https://www.instagram.com/p/B7UYOtLI054/?utm_source=ig_web_copy_link

Al nou intercanviador hi haurà l’equivalent a sis parades de busos ‘normals’, i entre aquestes es repartiran nou línies, una d’elles de nova creació. En la nova illeta faran parada les línies 10, 11, 70. 71, 91 i la nova C1. Aquesta nova línia serà, precisament, una llançadora per a connectar l’intercanviador de Tetuan amb el de Xàtiva, amb una freqüència d’entre quatre i cinc minuts. Aquesta serà, també, una de les quals circulen pel vial que hi haurà en la part dreta de la plaça de l’Ajuntament a partir del pròxim 20 de març, quan s’efectue la peatonalització blana‘ d’aquesta. Serà, a més a més, una de les poques línies amb parada en la mateixa plaça.

La “peatonalització blana” de la plaça de l’Ajuntament començarà el 20 de març, en acomiadar les Falles 2020; blana perquè es farà mitjançant mobiliari urbà i pintura, no encara amb obres i reurbanització, però sí que significarà la peatonalització permanent. Les obres es realitzaran, segons va apuntar la regidora de Participació, Elisa Valía, en dos anys aproximadament. Fa unes setmanes va finalitzar la primera fase del projecte, que consistia a fer una consulta ciutadana per a establir les bases de la futura plaça.

Es tracta d’una actuació ‘blana’ que, d’altra banda, resulta necessària per la pròxima actuació en la plaça de la Reina; les obres de peatonalització i remodelació tenen un termini de 12 mesos, que començaran a comptar quan acabe la licitació actualment en procés.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 4 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus