25n
25N
25N

Comença la venda del Meló d’Or d’Ontinyent als comerços locals

Comença la venda del Meló d’Or d’Ontinyent als comerços locals
11/08/2020 -

Aquesta setmana ha començat la venda del Meló d’Or d’Ontinyent als comerços locals de la ciutat a través de la Cooperativa agrícola d’Ontinyent, l’única distribuïdora en exclusivitat del producte. La regidora d’Agricultura, Sayo Gandia, remarcava el treball dels agricultors que “conreen aquest producte seguint un procés artesanal, que manté la seua essència, així com un reglament de producció que assegura la seua qualitat”.

En aquest sentit, la regidora animava a la ciutadania a gaudir “d’un meló de producció local i que es podrà adquirir als nostres comerços. És una molt bona oportunitat per gaudir d’aquest producte ontinyentí d’alta qualitat”. De fet, un dels productors, Carlos Valls, destacava que ha sigut una temporada difícil perquè “hi havia molta humitat a la terra”, però que, tot i això, aquest any la ciutadania podrà tornar a gaudir del Meló d’Or d’Ontinyent.

D’altra banda, Sayo Gandia incidia que “es tracta d’un producte únic a tot el món. Tenim un producte de qualitat, amb més de 500 anys d’història i des del Govern d’Ontinyent entenem que és fonamental potenciar-lo per assegurar la seua conservació”.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Ontinyent, la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Cooperativa agrícola d’Ontinyent estan impulsant un Projecte de Posada en Valor del Meló d’Or. En aquest projecte s’ha procedit a l’avaluació de les seleccions cultivades pels agricultors sota un sistema de cultiu ecològic; s’ha desenvolupat un Reglament de Qualitat que permetrà gestionar davant la Generalitat la Consecució del Segell de Qualitat que atorga la Generalitat Valenciana. A més, des de l’Ajuntament s’han iniciat les gestions davant el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient del Govern d’Espanya perquè el Meló d’Or d’Ontinyent siga reconegut com a Varietat de Conservació.

A la documentació que va remetre l’Ajuntament al Ministeri es constataven els requisits per aconseguir aquest reconeixement: que es tracte d’una varietat en perill de desaparició; que siga un producte autòcton d’elevada qualitat; i que estiga testificada la seua importància i la seua qualitat històrica, cosa que es constata amb l’informe de l’arxiver municipal que situa les primeres referències històriques l’any 1424.

Sayo Gandia explicava que “amb aquestes accions volem donar un nou impuls a aquest producte autòcton, un impuls basat en una estratègia seriosa i participada que ens permeta consolidar i millorar les perspectives d’un producte tan nostre com el Meló d’Or d’Ontinyent”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + dos =

museo prehistoria
museo prehistoria