Les festes de Gandia arriben en clau musical i teatral

Des del 28 de setembre fins a l’1 d’octubre, Gandia viu la seua Fira i Festes amb un gran programa d’activitats per a tota la família

@aytogandia

Les festes de Gandia arriben en clau musical i teatral
27/09/2018 -

La música, cultura, germanor i tradició tenyiran la Fira i Festes de Gandia, que enguay, tindran lloc del 28 de setembre a l’1 d’octubre. Una festa que, en paraules de l’alcaldessa de la localitat, Diana Morant, és “atractiva, completa, oberta, integradora i igualitària” perquè planteja activitats per a tots i totes per a fer, d’aquest cap de setmana, el més divertit per al veïnat.

El divendres 28 arrancarà amb més força que mai amb l’espectacle inaugural “Sol Bémol” de la companyia D’Irque & Fien de Bèlgica, una funció creativa que pretén traslladar al públic a la seua infància. Malgrat aquesta activitat innovadora, Gandia traurà al seu tradicional “Tio de la Porra” amb quatre bandes joves, la dels sèniors, la de la Junta de Germanors de la Setmana Santa i la Junta Local Fallera. No obstant això, la música continuarà al Parc de la Festa, amb un concert dels grups valencians Zoo, Rayden, Sense Sal i el conjunt guanyador de Sona la Dipu.

L’endemà, el conegut grup musical Vetusta Morla aterrarà en el municipi com a cap de cartell i li seguirà Miss Dandi en un concert molt especial a l’institut María Enríquez. També el 29 els amants del teatre i del musical podran apropar-se al Teatre Serrano per a veure “Hablar por hablar” de Cornejo Films i Pentación Espectacles.

El teatre també estarà la resta dels dies al Teatre Serrano, que enguany ha tornat a obrir les seues portes. La seua cartellera es completarà amb “La jaula de las locas” de Saga Produccions i “Dolce Vita” del Mag Lari, el diumenge 30 i dilluns 1, respectivament.

Respecte al Festival d’Arts al Carrer, “Sonarium” (Companyia El Picot), “Aigua” (Companyia Nuc), “Imaginària” (Teatre Nelle Foglie), “Set Up” (Companyia Barlou), “Crazy Mozart” (Món Costrini), “Vintage Brothers” (Companyia Los los), “La madeixa” (Irene de Paz) i “Flou Papagai” (Mumusic) seran els espectacles. El públic també podrà gaudir de les actuacions “Mira’t” (Circ Pànic), “Crusoe” (Grup Marlekiñe), “Comediant” (Companyia Kicirke), “Hats (Companyia Jam), “Màgia” (Companyia Gromic), “Balcan Gypsy” (La Trocamba Matasuna), “L’enterrament de Mamen” (Li grup Cacauete) i “Wolfes” (La Fam). Un total de 16 companyies locals, nacionals i internacionals que superen l’oferta d’altres edicions.

Tampoc podien faltar els mercats temàtics, repartits al llarg de Gandia. D’una banda, el Mercat Renaixentista es trobarà en la zona Palau; el Mercat Tradicional, en la zona Sant Josep-Raval i el Sóc Àrab se situarà en la Plaça Coloments. D’altra banda, es repeteixen activitats com el Festival Multicultural en la plaça Prado, la Diada de la Muixeranga i el Sarau de grups de danses (en la plaça Major), el Correfocs, les exhibicions esportives o la mostra de Bonsais.

Diana Morant també ha destacat que el teixit associatiu continua construint les festes de Gandia. Així, un any més, es programa la Fira d’Associacions, en el Passeig, entre el carrer Sant Rafael i la plaça Crist Rei.

La plaça Tirant acollirà l’espai gastronòmic amb el Foodtruck Festival i es manté l’espai infantil en la Marquesa, un lloc emblemàtic on Antoni Miró exposarà la seua obra. La Sala de Dones del Centre Museístic de l’antic Hospital Sant Marc, per la seua banda, serà l’espai de l’exposició col·lectiva del personatge “Ubu” d’Alfred Harry.

“En definitiva, una fira associada a la cultura en majúscules que mostra les nostres tradicions, la nostra història, la nostra identitat com a poble i els nostres valors”, ha valorat l’alcadessa, convidant a tothom a participar de forma activa en els diferents actes.

Més informació

1 Comentari

 1. Maribel Mateos
  Maribel Mateos setembre 28, 17:28

  Buenas tardes,

  Quería informarle de que la obra que se representará en el Teatro Serrano en Gandia se llama ‘Hablar por Hablar’, en alusión al mítico programa de la Cadena Ser, y no ‘Hablar miedo Hablar’.

  Gracias,

  Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 14 =

sagunt a escena 2019
turismo salou