25n
25N
25N

Comença un nou curs d'Alfabetització i Aules d'Espanyol a Quart de Poblet amb gairebé una trentena d'alumnes

A través d’aquest programa de la Lliga Espanyola de l’Educació i la Cultura Popular, el Consistori ofereix un espai per a potenciar la inclusió de les persones migrants

Comença un nou curs d'Alfabetització i Aules d'Espanyol a Quart de Poblet amb gairebé una trentena d'alumnes
30/10/2020 -

Gairebé una trentena d’alumnes formen part del nou curs d’Alfabetització i Aules d’Espanyol que, un any més, acull l’Ajuntament de Quart de Poblet amb el clar objectiu de dotar d’eines que faciliten la inclusió de la població migrant del municipi.

La regidora d’Educació, Consue Campos, ha volgut donar la benvinguda al grup en aquest inici de l’any escolar i posar-se a la seua disposició, animant a l’alumnat a continuar participant de manera activa en totes les activitats i la vida associativa de Quart de Poblet.

Dones d’Algèria, el Brasil, la Xina, l’Índia, el Marroc, Uzbekistan, Palestina i Rússia, participen en aquest programa de la Lliga Espanyola de l’Educació i la Cultura Popular on aprenen la llengua castellana i la cultura del país d’acollida. Un aprenentatge que va més enllà de conéixer les paraules en un nou idioma, ja que s’estén a tots els àmbits de la vida: el personal, el laboral, el sanitari, l’educatiu i, per descomptat, el cultural. Per a això, es realitza amb les alumnes nombroses activitats, com els tallers d’alfabetització digital o les rutes per a descobrir el patrimoni del municipi, a més de formar part i col·laborar en diferents actes i esdeveniments municipals.

Quant a les classes, actualment s’ofereixen dos grups, el bàsic, que es reuneix els dilluns i dijous de 9.30 a 12.30 hores, i l’intermedi, els dimecres i divendres de 9.30 a 12.30 hores, a la Casa de Cultura. La inscripció no està tancada, per la qual cosa les persones interessades a apuntar-se o que vulguen rebre més informació poden telefonar al 961547597.

Dins del programa, també es realitza una mediació intercultural els dimarts de 8 a 14 hores i la resta de dies de la setmana laboral de 13 a 14 hores. A més de la mediació interlingüística, es fa un acompanyament en les primeres etapes de l’estudi de la llengua, imprescindible per a fomentar una inclusió real. Així, se’ls dona suport per a realitzar tràmits i gestions en centres escolars, centres de salut i altres institucions públiques, fins que les usuàries adquireixen tota l’autonomia necessària per a poder desembolicar-se soles.

Són les mateixes estudiants les que evidencien els beneficis d’aquesta iniciativa, que l’Ajuntament fa anys que organitza, destacant que ara poden comunicar-se amb les seues veïnes i participar en la vida del poble amb naturalitat, col·laborant a crear una societat rica, plural, igualitària i respectuosa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − un =