caixa popular

Emmagatzemem de forma insegura les nostres contrasenyes

Emmagatzemem de forma insegura les nostres contrasenyes
29/01/2018 -

Vivim en un món de contrasenyes. Són incomptables: la del correu, la de la xarxa social, la de l’ordinador, les del treball, les d’aquesta pàgina d’ofertes gastronòmiques, la de l’alarma d’aquesta porta o d’aquest garatge, etc.

Sovint recorrem a estratègies que ens faciliten la recuperació de les mateixes contrasenyes i que eviten que les oblidem. La més clàssica és emprar sempre la mateixa paraula canviant alguns números o introduint algunes modificacions en funció de la plataforma a la qual vulguem accedir: “Contrasenyanetflix” o “Contrasenyatwitter”.

Això ha portat a la companyia de ciberseguretat Kaspersky Lab a determinar que el 55% dels espanyols emmagatzema de forma insegura les seues contrasenyes. El que és pitjor encara: el 27% les apunta en un bloc de notes i el 10% dels espanyols fa servir una contrasenya única per a tots els llocs als quals s’accedeix.

No es tracta d’un fenomen que tinga a veure amb la inconsciència. Segons destaca Kaspersky el 65% dels espanyols sap que una contrasenya forta és garantia per evitar els hackeos. EL problema és que aquestes mateixes contrasenyes són difícils de recordar.

És per aquest motiu que, des d’un temps cap aquí, els experts en ciberseguretat consideren que la millor manera de recordar les nostres contrasenyes i la millor manera que siguen contrasenyes segures és fent que siguen frases llargues.

O això o esperem que el reconeixement facial o l’empremta digital s’estenguen com contrasenyes per entrar a els nostres comptes.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + cinc =

viva gym canovas
exposicion caps tallats