25n
25N
25N

Set dies perquè la televisió pública valenciana isca del negre

El 25 d’abril començaran les emissions en prova d’À Punt

Set dies perquè la televisió pública valenciana isca del negre
18/04/2018 -

El 29 de novembre de 2013, l’antiga Canal 9 es congelava per a, després, fondre’s en negre. Una ordre judicial concedia el seu beneplàcit per a tancar les portes de 24 anys d’història. Una decisió que va provocar l’atrinxerament dels extreballadors, però també la indignació de tota una societat que veia com la televisió pública queia en picat. No obstant això, amb el canvi de govern començava la marxa per reobrir l’extinta Canal 9. Un camí ardu, no exempt de polèmica, que pretenia tornar a dotar a la Comunitat Valenciana d’un mitjà renovat, que fomentara les produccions valencianes i retornara la presència que li correspon al valencià.

Ara, després d’anys de treball i esforç, ja hi ha data per a la volta de la televisió pública valenciana. Fa uns dies, la directora general d’À Punt, Empar Marco, anunciava que, el pròxim 25 d’abril, començarien les emissions en proves. Comença el compte enrere per a tornar a gaudir de la nostra llengua en la televisió. Tan sols queden set dies perquè la nova televisió valenciana isca del negre, encara que a mig fer. I és que no serà fins a estiu, aproximadament, quan realment comence a funcionar amb normalitat À Punt.

Mentrestant, els valencians ens haurem de conformar amb l’emissió de programes infantils, que ja estan disponible en el seu web, així com continguts rescatats de l’antiga Canal 9, com a documentals i entrevistes. Unes emissions que ajudaran a estabilitzar els sistemes audiovisuals i els formats. Per això, durant aquest període, una franja indicarà que es tracta d’una prova, i no de l’estrena d’À Punt. No obstant això, la nova televisió es troba immersa en la preparació d’un gran nombre de projectes que coparan la graella de programació. Entre ells, es troba ‘Açò és un destarifo‘, una sèrie de ficció creada per Albena Produccions, responsables de ‘Socarrats’ o ‘Autoindefinits’, que mostrarà els tòpics valencians, acompanyats d’humor i crítica social. Així, de la mà d’actrius i actors valencians reconeguts, com Ferran Gadea, Alfred Picó, Inma Sancho, Nuria Herrero o Bruno Tamarit, aquesta sèrie promet ser tot un èxit.

El 25 d’abril, un dia significatiu en el qual se celebra la Diada per la derrota de la batalla d’Almansa en 1707, ha sigut la data escollida per a, en paraules de Marco, ‘retornar el servei públic d’informació als valencians’. Ara, tan sols queda sintonitzar els canals de la TDT, i esperar que arribe el dia per a tornar a gaudir de la renovada televisió pública valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 7 =