25n
25N
25N

Sánchez no facilitarà l'arribada de TV3 a la Comunitat

El Govern central es nega a la concessió d’un segon múltiplex per a la reciprocitat entre TV3 i À Punt

Sánchez no facilitarà l'arribada de TV3 a la Comunitat
22/06/2018 -

El Govern de Sánchez ho ha deixat clar: ‘Resulta difícil que el Govern vaja a poder facilitar un segon múltiplex‘ perquè es produïsca la reciprocitat entre TV3 i À Punt a la Comunitat Valenciana i Catalunya. Un pitxer d’aigua freda per a ambdues comunitats autònomes, que han vist com s’està complicant l’acord que, en el seu moment, van consensuar el President de la Generalitat, Ximo Puig, i l’expresident de Catalunya, Carles Puigdemont, amb l’objectiu que el senyal de TV3 arribara als televisors valencians i viceversa. A més, en el pacte també s’incloïa la televisió de balears, IB3, per a arribar a crear un ‘espai comunicatiu únic’.

No obstant això, la negativa de l’actual Executiu Central ha donat al trast amb els plans de TV3 i À Punt o, almenys, els ha retardat. En aquest sentit, la ministra d’Economia, Nadia Calviño, va explicar davant una interpel·lació de Bernat Picornell d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que la ‘saturació de l’espai radioelèctric’ fa que no es contemple afegir un altre múltiplex. Així mateix, la ministra va recordar que la llei permet a les comunitats autònomes aconseguir acords de reciprocitat, i que, per a eixe fi, ja disposen d’un múltiplex amb quatre canals per a utilitzar-los com desitgen.

ERC ha demanat als ministres valencians José Luis Ábalos i Carmen Montón que ‘facen entendre a l’Executiu de Pedro Sánchez la urgència de concedir el segon múltiplex’

Des d’ERC no s’han quedat callats i, a més d’instar a Ximo Puig a elevar la petició formal d’eixe segon múltiplex com es va comprometre en 2016, també han volgut recordar que, en 2014, el Govern de Rajoy va suprimir un dels dos múltiplexs autonòmics per a cedir-ho a la telefonia mòbil, i que, en l’actualitat, dels quatre canals que disposen per a fer efectiva la reciprocitat dels senyals, dos estan ocupats per À Punt, i els altres dos són canals privats vinculats a la Conferència Episcopal. Per aquest motiu, ERC també ha demanat als ministres valencians José Luis Ábalos i Carmen Montón que ‘facen entendre a l’Executiu de Pedro Sánchez la urgència de concedir el segon múltiplex’.

Davant la negativa del Govern central a gastar diners per a facilitar les emissions de TV3 a la Comunitat Valenciana, ni l’arribada d’À Punt a Catalunya, l’alternativa és que el cost econòmic siga assumit pels dos ens públics. Una idea per res desgavellada, ja que tots dos mitjans s’han mostrat partidaris d’aconseguir que les emissions arriben abans que acabe l’any.

Les emissions de TV3 es van interrompre, en 2011, per decisió de l’aleshores President de la Generalitat, Francisco Camps. Des d’eixe moment, només ha sigut possible sintonitzar la televisió catalana a través de les plataformes de pagament. Tots dos governs han mantingut diverses reunions per a arribar a uns acords de reciprocitat fins que Puig es va comprometre a recuperar TV3 amb l’estrena d’À Punt. Amb l’arribada del govern socialista, va tornar a aflorar l’esperança que aquesta situació s’esmenara el més ràpid possible. No obstant això, la intervenció de Nadia Calviño ha deixat clar que manté la mateixa postura que ja van defensar els ministres de Rajoy.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell