25n
25N
25N

Emili Altur visita els projectes finançats per la Diputació a Meliana, Foios i Albalat dels Sorells

El diputat de Cooperació Municipal ha explicat que les visites han servit “per detectar la manca d’inversions en patrimoni d’anteriors equips de govern” i conèixer “la responsabilitat amb la que alcaldes i alcaldesses inverteixen els seus recursos en millorar la qualitat de vida de la ciutadania”

Emili Altur visita els projectes finançats per la Diputació a Meliana, Foios i Albalat dels Sorells
26/11/2016 -

El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha visitat les poblacions de Meliana, Foios i Albalat dels Sorells per conèixer de primera mà els projectes que s’estan realitzant en aquests municipis de la comarca de l’Horta Nord a través del finançament del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) i les ajudes del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) de la Diputació de València.

Altur ha destacat que aquestes visiten han servit “per detectar la carestia en infraestructures i la manca d’inversions en patrimoni per part d’anteriors equips de govern”, ha indicat. Així mateix, el diputat ha reconegut “la responsabilitat dels alcaldes i alcaldesses de la comarca de l’Horta Nord a l’hora d’invertir els recursos econòmics en millorar la qualitat de vida de la ciutadania”.

En aquest sentit, el diputat de Cooperació Municipal ha recorregut Meliana acompanyat per la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i l’alcalde de la localitat, Josep Riera, on ha comprovat les actuacions escomeses al carril bici entre Meliana i el nucli de Roca, que pretén connectar el municipi amb la mar. Seguidament ha comprovat els treballs de rehabilitació del conegut com Palauet Nolla, d’estil neomodernista. Consistents, en aquesta fase, en la substitució de la coberta de la vessant sud de l’edifici i el canvi del forjat de la part nord de la càmera. Unes actuacions que han comptat amb una dotació pressupostària de 55.000 euros per part de l’ens provincial, emmarcada dintre de les ajudes per a manteniment de patrimoni.

L’alcalde de Meliana, Josep Riera, ha agraït la visita realitzada per part de la vicepresidenta i el diputat de Cooperació Municipal a la localitat, alhora que ha explicat que les actuacions del carril bici “constitueixen una reivindicació històrica de la ciutadania, que gràcies a les ajudes del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles de la corporació municipal s’han pogut fer realitat”, ha afirmat. Riera ha posat èmfasi en que es tracta “d’una infraestructura important, perquè servirà de plataforma per a l’anell verd metropolità que impulsarà la Generalitat”, ha conclòs.

Posteriorment, acompanyat per l’alcalde de Foios, Sergio Ruiz, Altur ha estat coneixedor de les actuacions previstes en la ronda perimetral de circumval·lació per traure el trànsit rodat del municipi, poder alliberar alguna de les vies del nucli urbà i estudiar la seua peatonalització. Així mateix, ha comprovat els treballs d’asfaltat i pavimentació realitzats a l’Avinguda Hugo Bacharach de la localitat amb motiu de la substitució de la xarxa d’aigua potable.

Al respecte, l’alcalde de Foios, Sergio Ruiz, ha insistit en que les actuacions realitzades “resulten imprescindibles per al municipi”, però com a conseqüència “de l’escassa capacitat financera i econòmica que acredita el Consistori hem hagut de recórrer a les ajudes i subvencions que atorga la Diputació de València”. En aquesta línia, ha avançat que els PPOS futurs “han de servir per escometre projectes pendents d’execució que té l’Ajuntament d’aquesta localitat”, com la urbanització del polígon de La Mar i la ronda perimetral, “actuació que volem iniciar al llarg dels propers mesos”, ha explicat.

En última instància, el diputat de Cooperació Municipal ha finalitzat la seua visita a l’Horta Nord en la localitat d’Albalat dels Sorells, on ha comprovat les actuacions escomeses al Palau que alberga el Consistori, declarat Bé d’Interès Cultural (BIC), la reforma de voreres per millorar l’accessibilitat, els treballs de condicionament i millora del pati d’Educació Infantil del CEIP El Castell, així com els treballs de substitució de la coberta del Trinquet Municipal.

L’alcalde d’Albalat dels Sorells, Colau Claramunt, ha agraït “la inestimable ajuda de la Diputació”, donat que “sense el suport de la corporació provincial municipis com Albalat dels Sorells tindríem molt difícil poder realitzar actuacions com les indicades”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + deu =