25n
25N
25N

Emergències de la Generalitat coordina 74 rescats amb helicòpter el primer semestre de 2020

Emergències de la Generalitat coordina 74 rescats amb helicòpter el primer semestre de 2020
12/07/2020 -

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha coordinat en el primer semestre de 2020 un total de 74 serveis de cerca, salvament i rescat, la major part d’ells realitzats pels helicòpters de coordinació i emergència, segons dades de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) i del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant.

D’aquests 74 serveis corresponents a les tres províncies de la Comunitat, els helicòpters de la Generalitat van participar en 26 cerques i rescats i l’helicòpter del Consorci de Bombers d’Alacant en 48.

Aquestes xifres globals corresponen als serveis realitzats pels helicòpters de la Generalitat Victor-0 i Victor-1, de coordinació i emergències, respectivament, i que operen a les províncies de Castelló i València, a més del Alpha 1, que opera a la província d’Alacant i que depén del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant.

Aquestes dades desglossades de 2020 indiquen que l’helicòpter V-0 de coordinació de la Generalitat va participar en 5 cerques i rescats, mentre que el V-1 d’emergències va realitzar 21 intervencions d’aquest tipus.

Al costat dels helicòpters, l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències compta també amb dos drons i una cambra termogràfica que pot utilitzar-se en cerques de persones.

Les comarques de la província de València on es van realitzar aquests serveis van ser Camp de Morvedre, Camp del Túria, La Costera, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, La Safor, Els Serrans i la Vall d’Albaida, mentre que a la província de Castelló van ser Alt Palància, Baix Maestrat, Els Ports i la Plana Baixa.

Pel que respecta a la província d’Alacant, el Grup de Rescat del Consorci Provincial de Bombers d’aquesta província va efectuar 48 serveis de cerca, salvament i rescat.

Especialització i equipament

Els equips rescatadors estan formats per bombers i bomberes amb especialitzats que efectuen pràctiques i entrenen periòdicament per a afrontar les situacions més complicades a l’hora de realitzar cerques, rescats o salvaments. En aquest sentit, també es requereix conéixer l’orografia de la zona i portar un equipament especial tant en rescats per terra com en helicòpter.

Cada vegada són més freqüents els serveis de cerca i rescat de persones que s’extravien o lesionen practicant senderisme o qualsevol altre esport en contacte amb la naturalesa i, especialment, en zones de muntanya. Els caps de setmana i dies festius s’incrementa el número d’aquesta mena d’actuacions, sobretot a la província d’Alacant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − dotze =

CCCC
activem alfafar