caixa popular

Emergències constitueix una comissió de treball per a organitzar la celebració del 25 aniversari de la Policia Autonòmica

Emergències constitueix una comissió de treball per a organitzar la celebració del 25 aniversari de la Policia Autonòmica
06/06/2017 -

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha constituït una comissió de treball amb la finalitat d’organitzar un programa d’activitats commemoratives del 25 aniversari de la creació de la Unitat Adscrita a la Comunitat Valenciana del Cos Nacional de Policia, al setembre de l’any 1992, encara que la seua posada en funcionament es va efectuar al febrer de l’any següent.

L’acte de constitució ha tingut lloc en la sala de l’Escrivania del Palau de la Generalitat, sota la presidència del director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, i l’assistència del secretari autonòmic de Comunicació, José María Vidal; la secretària autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Zulima Pérez; el comissari cap del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana, Álvaro Rodríguez; el sotssecretari de Presidència, Emili Josep Sampio; la degana de la Facultat de Dret de la Universitat de València, Elena Olmos i José María Catalunya.

També ha assistit a la reunió: la sotsdirectora general de Seguretat, Aurora Valero, i la cap de servei de Formació en Seguretat i Emergències, Ángeles Navarro.

José María Ángel ha posat de manifest “la important labor que aquesta Unitat Adscrita ha vingut desenvolupant durant tots aquests anys a la Comunitat Valenciana, en totes i cadascuna de les seues competències” i, per tant -ha afegit-, “es fa necessari posar l’accent a donar a conéixer a la ciutadania aquest treball i els reptes de futur que tenen, aprofitant una data tan significativa com és el 25 aniversari de la seua creació”.

En el transcurs d’aquesta primera reunió, s’ha proposat que el calendari d’activitats de celebració s’inicie el pròxim mes de setembre i es perllongue fins a setembre del 2018, encara que el gruix més important d’actes se centrarà al llarg del mes de febrer de l’any pròxim, data de la posada en funcionament d’aquesta Unitat Adscrita.

La Policia de la Generalitat va ser creada en 1992, en virtut de l’Ordre Ministerial 9/92, i va començar el seu funcionament el dia 1 de febrer de 1993, assumint les competències fixades en la Llei Orgànica de Forces i Cossos de Seguretat. Actualment té dependència funcional de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat i, orgànica, del Ministeri de l’Interior, a través de la Direcció general del Cos Nacional de Policia, dependent de la Secretària de Seguretat d’Estat.

Dins de les seues competències, la Policia de la Generalitat s’organitza en grups de treball dedicats a la Intervenció en Emergències, Medi ambient, Espectacles i Joc, Menors i Violència de Gènere, Protecció del Patrimoni, 112 i Atenció al Ciutadà i Protecció i Seguretat.

A totes aquestes competències s’ha sumat, recentment, la creació d’un grup específic per a investigar i detenir als responsables dels incendis forestals. Aquest grup treballarà en coordinació amb la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i les diferents policies locals de la Comunitat Valenciana.

La memòria estadística corresponent a l’any 2016 de la Policia Autonòmica registra un total de 465.996 serveis, un 10% més que els registrats l’any 2015, amb 423.558. La major part dels serveis realitzats en 2016 va ser a càrrec del grup 112 i Atenció al Ciutadà, amb 225.916, seguit del grup de Seguretat i Protecció, amb 60.921 i del grup de Joc i Espectacles, amb 56.876 i 40.500 serveis, respectivament.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × cinc =

viva gym canovas
exposicion caps tallats