25n
25N
25N

Emergències entrega nous vehicles per a voluntaris i voluntàries acreditats en l'extinció d'incendis

Quatre agrupacions amb seu a Bocairent, Enguera, Alcoi i Aiora són les primeres que faran ús dels vehicles, equipats amb motobomba

Emergències entrega nous vehicles per a voluntaris i voluntàries acreditats en l'extinció d'incendis
16/07/2020 -

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha fet lliurament de quatre nous vehicles equipats per a l’extinció d’incendis a quatre de les primeres agrupacions de voluntaris i voluntàries acreditades per a col·laborar en l’extinció d’incendis.

Les associacions contra incendis forestals Acif-Mariola Verda, a Bocairent, Acif-Alcoi, Acif-Aiora i l’Associació per a la Defensa de la Naturalesa, a Enguera, són les quatre entitats seleccionades a les quals l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) ha cedit l’ús de quatre ‘pick-up’ totalment equipades.

Representants de les quatre associacions han rebut els vehicles en el Centre de Coordinació d’Emergències de l’Eliana en un acte que ha comptat amb la presència de Gabriela Bravo i del director de l’AVSRE, José María Ángel.

Bravo ha reconegut la important labor que exerceixen els voluntaris i voluntàries en les tasques d’extinció d’incendis i ha destacat que el coneixement d’aquestes agrupacions del terreny forestal dels seus municipis és “fonamental per a combatre el foc”.

La consellera ha aprofitat també la seua trobada amb les quatre agrupacions de voluntaris per a agrair la seua col·laboració durant el pic de la pandèmia de la COVID-19 en el repartiment de material sanitari o aquelles altres accions encomanades pels seus ajuntaments.

Els quatre vehicles, en els quals la Generalitat ha invertit 143.767,40 euros, compten amb motobomba d’una capacitat per a 400 litres i prestacions específiques per a l’extinció d’incendis. Aquests vehicles compten també amb una bomba d’aspiració que permet carregar el depòsit d’aigua en només 5 minuts.

Els criteris objectius tinguts en compte per Emergències per a la selecció de les agrupacions de voluntariat a les quals s’ha entregat els vehicles han tingut en compte aspectes demogràfics i ambientals (població, hectàrees forestals i percentatge de superfície forestal) i les dades pròpies del Registre dels serveis de voluntariat de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana referents a associacions col·laboradores en extinció d’incendis (antiguitat, el nombre de components o acord amb la mancomunitat).

En l’actualitat, la Comunitat Valenciana disposa de 19 agrupacions i associacions voluntàries en l’extinció d’incendis registrades i acreditades amb un total de 263 components. Les acreditacions són individuals per cada membre de l’associació o agrupació que complisca els requisits i han de renovar-se cada cinc anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − dotze =

lleida 2020
activem alfafar