25n
25N
25N

Nivell 2 d'emergència en La Plana d'Utiel-Requena

Nivell 2 d'emergència en La Plana d'Utiel-Requena
21/01/2017 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha decretat el nivell 2 d’emergència en la zona de la Plana d’Utiel-Requena a causa dels problemes amb la xarxa elèctrica que han provocat corts de llum a causa del temporal que pateix la Comunitat Valenciana.

Així ho ha decidit després de visitar el Centre de Gestió i Seguretat Viària de la Comunitat Valenciana, acompanyat per la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i pel director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Àngel.

Allí ha pogut conéixer de primera mà l’estat de les carreteres i les complicacions del tràfic ocasionades per l’ona de fred que pateix la Comunitat Valenciana, així com les diferents tasques que s’estan desenvolupant, especialment en aquelles comarques afectades per les fortes nevades.

Puig ha recomanat “màxima prudència”, especialment en les carreteres comarcals i en les vies de la província de Castelló, on “les intenses pluges poden provocar problemes d’incomunicació”. “No és recomanable utilitzar el cotxe si no és estrictament necessari, i si hi ha algun problema, s’ha de cridar sempre al 112”, ha recordat.

De fet, el President ha recordat que les pluges van persistir i “poden provocar despreniments en alguns punts de la xarxa viària”.

A més, el cap del Consell ha explicat que ha mantingut una conversa amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, per a analitzar les causes dels problemes esdevinguts durant la jornada d’ahir i ha confirmat que ambdues institucions van mantenir una via de comunicació “fluida”.

En aquest sentit, la Generalitat ha posat a la disposició de la Delegació del Govern a la Comunitat valenciana tot el material i tots els recursos humans disponibles para, tal com ha destacat Puig, “ajudar en la mesura del possible en tot allò que ens requerisquen”.

Així mateix, el President ha agraït la col·laboració obtinguda per part de les diputacions de les diferents províncies.

La Generalitat té en funcionament 19 llevaneus i altres 15 màquines més de reforç com retro mixtes i motoanivelladores, a més de 250 tones de material fundent i 163 efectius treballant perquè les carreteres puguen estar en circulació en les millors condicions i el més ràpid possible.

Per províncies, a València hi ha 67 persones i 8 màquines desenvolupant tasques d’assistència; fins a Alacant s’han desplaçat 56 persones i 20 màquines, i a Castelló es troben treballant, de moment, 40 efectius i màquines llevaneus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 10 =