25n
25N
25N

Embruta't l'orella!, el taller que farà sonar l'obra de Jean Dubuffet en l'IVAM

Embruta't l'orella!, el taller que farà sonar l'obra de Jean Dubuffet en l'IVAM
14/10/2019 -

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) va inaugurar el passat dilluns una exposició que té com a protagonista al pintor i escultor francés Jean Dubuffet. Sota el títol «Jean Dubuffet. Un bárbaro en Europa», l’IVAM presenta una col·lecció de al voltant de dues-centes peces formades per dibuixos, pintures, escultures, gravats, documents i objectes de l’artista. Una obra en la qual els visitants podran observar, fins al 16 de febrer, l’essència de l’art brut (o art marginal), terme que va definir Dubuffet per a referir-se a aquelles obres creades per persones no professionals que treballen fora dels límits dels canons artístics.

Per a completar l’exposició, l’IVAM oferirà un taller familiar amb el nom Embruta’t l’orella! En aquest, tant adults com xiquets i xiquetes a partir de 5 anys podran fer una aproximació a l’obra de Jean Dubuffet a partir de la sonoritat. Es tracta d’un projecte de Cuneta, duet format per Alba Murcia i Vicent Pelenchano que col·laboren en el camp de l’art sonor i la integració social des de 2006. Ambdós han treballat en la creació de projectes de caràcter social i integrador com el projecte artístic Músicas Brutas que, mitjançant la pedagogia, pretén dirigir-se a diferents col·lectius poblacions per crear so.

Embruta’t l’orella! serà l’encarregat d’elaborar la banda sonora a l’exposició a partir d’una peça que els mateixos participants crearan. El resultat final serà un disc que es publicarà a través d’una plataforma digital i serà accessible de forma lliure per a tots aquells que vulguen escoltar-lo. Per a les persones que vulguen formar part del projecte, des del web de l’IVAM, se’ls recomana que porten un objecte o un instrument per fer soroll durant el taller.

Diumenges d’octubre, novembre, desembre de 2019 i de gener i febrer de 2020 seran els dies en què l’exposició «Jean Dubuffet. Un bárbaro en Europa» es convertirà en un espectacle musical interpretat pels mateixos visitants. Només caldrà que les persones interessades s’inscriguen 15 minuts abans de les 12.00 h, hora en què començarà el taller, en el vestíbul del museu. Una vegada apuntats, un grup de màxim 25 persones entre adults i xiquets i xiquetes es convertiran durant 1 h i 30′ en artistes que s”embrutaran l’orella’.

 

Informació del taller

Dates:

13, 20, 27 octubre 2019
3, 10, 17, 24 novembre 2019
1, 8, 15 desembre 2019
12, 19, 26 gener 2020
2, 9, 16 febrer 2020

Horari: 12.00 h

Duració: aproximadament 1h i 30 minuts

Dirigit a: públic familiar

Aforament màxim: 25 persones entre adults i xiquetes/us

Inscripció: 15 minuts abans en el vestíbul del museu

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 7 =