25n
Orgull
Orgull

L'ambaixador d'Espanya davant la Unesco visita Mislata

L'ambaixador d'Espanya davant la Unesco visita Mislata
16/07/2021 -

Mislata ha rebut hui la visita de l’ambaixador d’Espanya davant la Unesco, Andrés Perelló Rodríguez. Després de ser rebut a les portes del consistori per l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i altres membres de la corporació municipal, la primera parada ha sigut el Saló de Plens, on Perelló ha signat en el Llibre d’Honor de la ciutat per tractar-se de la seua primera visita oficial a Mislata.

A continuació, Bielsa ha acompanyat a Perelló al taller de l’artista mislater Miquel Navarro. I és que, la Unesco va acceptar per unanimitat el passat 29 de juny la donació de l’Estat Espanyol de la seua obra ‘Ciutat Guaita’, que passarà a engrossir el Patrimoni Artístic de l’organisme de Nacions Unides.

El mateix Perelló va ser l’encarregat de defensar aquesta proposta cultural davant el comité, després que la Fundació que porta el seu nom, i de la qual són membres nats tant l’alcalde de Mislata com el mateix Miquel Navarro, decidira donar aquesta escultura a l’Estat amb la condició que se cedira a l’organització.

Per a l’alcalde, Carlos F. Bielsa, “Miquel és, a més d’un amic i un geni, un artista molt generós, i ho ha demostrat amb la donació d’aquesta obra que portarà a la Unesco els valors de ciutat, de cultura i de defensa de l’art que posem de manifest a Mislata”.

En el seu propi taller i al costat de l’escultura que porta per títol ‘Ciutat guaita’, el mateix Miquel Navarro ha manifestat que “és un privilegi que la Unesco compte amb una de les meues obres, perquè així arribarà a més gent, i transcendirà a més gent. Aquesta escultura ‘Ciutat Guaita’ representa la ciutat que mira, l’observació de la mateixa humanitat”.

‘Ciutat guaita’ és una escultura de 150 quilos aproximadament i un metre d’altura, una peça en acer tallen que a més pot ser albergada tant en interior com en exterior, realitzada per l’artista en 2006, i que exemplifica valors de convivència, pau i drets humans. Uns valors amb els quals Perelló va defensar la proposta davant el comité d’experts, postil·lant que “aquesta obra representa en si mateixa la Unesco en 150 quilos”.

Pròximament, el mes de setembre, es realitzarà l’acte oficial de lliurament de l’obra a la Unesco.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + dinou =