25n
25N
25N

L'Agència Europea de Medicaments comença a analitzar la vacuna xinesa contra la Covid-19 de Sinovac

L'Agència Europea de Medicaments comença a analitzar la vacuna xinesa contra la Covid-19 de Sinovac
05/05/2021 -

L’Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seues sigles en anglés) ha anunciat que el comité de medicaments per a éssers humans (CHMP, per les seues sigles en anglés) ha iniciat la revisió contínua de la vacuna xinesa contra la COVID-19 ‘Vero Cell’ inactivada, desenvolupada per Sinovac Life Sciences, i després de ser sol·licitat per Life’ On Srl.

La decisió del CHMP d’iniciar la revisió contínua es basa en els resultats preliminars dels estudis de laboratori (dades no clíniques) i els estudis clínics. Aquests estudis suggereixen que la vacuna desencadena la producció d’anticossos que ataquen al SARS-CoV-2, el virus que causa la covid-19, i pot ajudar a protegir contra la malaltia.

L’EMA avaluarà les dades a mesura que estiguen disponibles per a decidir si els beneficis superen els riscos. La revisió contínua continuarà fins que es dispose de proves suficients per a una sol·licitud formal d’autorització de comercialització .

L’EMA avaluarà el compliment de la vacuna ‘Vero Cell’ Inactivada amb els estàndards habituals de la UE quant a eficàcia, seguretat i qualitat. Si bé EMA no pot predir els terminis generals, hauria de portar menys temps del normal avaluar una aplicació eventual a causa del treball realitzat durant la revisió contínua.

S’espera que aquesta vacuna COVID-19 prepare al cos per a defensar-se de la infecció per SARS-CoV-2. La vacuna conté SARS-CoV-2 que ha sigut inactivada i no pot causar la malaltia. La vacuna també conté un adjuvant, una substància que ajuda a enfortir la resposta immunitària a la vacuna.

Quan una persona rep la vacuna, el seu sistema immunitari identifica el virus inactivat com a estrany i produeix anticossos contra ell. Si, més tard, la persona vacunada entra en contacte amb el SARS-CoV-2, el sistema immunitari reconeixerà el virus i estarà llest per a defensar al cos contra ell.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − setze =