caixa popular

Un viatge en el temps per la història valenciana

Un viatge en el temps per la història valenciana

Què fan sobre un escenari Jaume I, El Guerrer de Moixent i la Dama d’Elx? Els Viatgers del Temps, la nova aventura còmica del Teatre Escalante i produïda per la companyia Pot de Plom, reuneix a diversos personatges i llocs de la Comunitat Valenciana en una obra de teatre per a xiquets i adults que es basa en la utilització d’una màquina del temps.

Si algú poguera viatjar i moure’s a plaure en la cronologia de València… què descobriria? A qui coneixeria? Podria veure les Torres de Quart o les Torres de Serrans quan eren grans muralles? Això és el que mostra i planteja esta història amb elements didàctics que es despleguen des de l’època dels antics ibers i la conquesta de Jaume I fins a la Batalla d’Almansa, tres moments per a entendre l’esdevenir social i polític de la terreta.Els Viatgers del Temps Pot de Plom Escalante

Alhora, Els Viatgers del Temp s’involucra en un aspecte del qual poc es parla quan es fa teatre: la seua pròpia història, els seus orígens i els seus grans referents i gèneres, com el teatre de l’absurd, la prolífica obra de Shakespeare o el teatre èpic de Bertolt Brecht, entre molts altres conceptes dels quals és molt més divertit parlar sobre les taules que en una aula de classes.

A més, sota el que succeeix en la trama subjau una reflexió necessària per als més xicotets que té a veure amb la relativitat del temps i com pansa ràpida o lentament segons el context personal, alguna cosa que ja va intentar explicar Einstein en deixar com llegat la seua famosa frase, potser la síntesi d’esta estupenda producció: “Posa la teua mà en un forn calent durant un minut i et semblarà una hora. Asseu-te al costat d’una xica preciosa durant una hora i et semblarà un minut. AIXÒ és la relativitat”.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + divuit =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris