25n
25N
25N

Els veïns de Pobla de Farnals visiten la Diputació amb el nou programa 'Els Dimecres ens Veiem'

Davant l’èxit del programa cultural Açò és la Dipu, la corporació inicia un nou calendari de visites perquè els municipis de la província puguen repetir els viatges a la corporació

28/06/2017 -

Els veïns i veïnes de Pobla de Farnals han visitat aquest dimecres els edificis de la Diputació de València, acompanyats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, com a part del nou programa cultural ‘Els Dimecres Ens Veiem’. Davant l’èxit de Açò és la Dipu, la corporació inicia un nou calendari de visites perquè els municipis de la província puguen repetir els viatges a la institució i conèixer “la seua pròpia història”.

Junt a l’alcalde de Pobla de Farnals, Enric Palanca, la diputada de Benestar Social ha recordat que la Diputació representa a tots els ciutadans. “Els qui ens asseiem en aquestes cadires, tant en les files del govern com els qui ocupen la bancada de l’oposició, som tots representants dels nostres pobles i les nostres comarques i des d’ací debatem les polítiques sempre des del respecte”.

“És la segona vegada que venim, perquè el primer viatge va tindre molt d’èxit i volíem repetir”, ha rigut Palanca. L’alcalde de Pobla de Farnals ha ressaltat la importància de “formar als nostres veïns i que coneguen el nostre enorme patrimoni artístic”.

Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que la pròpia diputada els ha presentat. Per la seua banda, Berenguer ha ressaltat l’important patrimoni de la Diputació de València i que, en les seues paraules, “val la pena conèixer, ja que en ocasions estem més familiaritzats amb municipis d’altres països i no coneixem la nostra terra”.

 

Una ruta històrica i institucional

El nou programa dels dimecres segueix el mateix itinerari que es realitza amb Açò és la Dipu. El component cultural és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l’Escala, els jardins de l’antic Hospital General de València i el Museu Valencià de la Il.lustració i la Modernitat (MuVIM).

Així, els participants tenen l’oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns retalls de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

Amb aquesta iniciativa, des de l’àrea de Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l’entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, amb quina finalitat i després, lògicament, que coneguen el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − quatre =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus