caixa popular

Els veïns de Llíria decidiran el destí d'una part de les inversions a la localitat

La regidoria de Participació Ciutadana i Transparència realitzarà una assemblea veïnal l’11 d’abril per a presentar els pressupostos participatius

Els veïns de Llíria decidiran el destí d'una part de les inversions a la localitat
06/04/2018 -

L’Ajuntament de Llíria, a través de l’àrea de Transparència i Participació Ciutadana, ha posat en marxa per primera vegada uns pressupostos participatius que permetran destinar una part de les inversions de 2018 a la realització de les propostes que presenten els veïns i veïnes de la ciutat. Esta partida serà de 100.00 euros, dels quals 70.000 seran destinats al nucli urbà i 30.000 a les urbanitzacios.

“Esta iniciativa forma part del compromís adquirit per l’Ajuntament de potenciar la participació ciutadana, entesa com un instrument de coresponsabilitat en la presa de decisions municipals”, hi ha assenyalat la regidora de l’àrea, Empar Llàcer.

El projecte es troba ara en la fase de campanya informativa. A més de trobades sectorials, la regidoria ha programat una assemblea general ciutadana per a informar d’estos pressupostos participatius, els procediments per a presentar els suggeriments, el mode en què s’analitzaran, votaran i executaran. L’acte se celebrarà el pròxim 11 d’abril a les 19.30 hores a l’edifici Multiusos.

Les propostes podrà presentar-les qualsevol persona major de 16 anys empadronada a Llíria, durant tot el mes d’abril, de forma presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana o enviant un correu electrònic a participa@lliria.es. Es permetrà la presentació de diverses sol·licituds per persona però per a una major claredat s’utilitzarà un sol formulari per proposta.

“Estes han d’estar dirigides a generar un impacte positiu sobre el municipi, tant intervencions de nova execució com en la millora i resolució de deficiències localitzades en diferents àrees: benestar social, cultura, turisme, patrimoni, esports, infraestructures, neteja, medi ambient, mobilitat, parcs i jardins, seguretat i convivència, entre altres”, ha explicat la regidora.

Les inversions han de tindre una duració prevista d’un any o més i han de ser susceptibles d’inclusió en l’inventari patrimonial de l’ajuntament.

Una vegada finalitzat el termini de presentació es realitzarà la validació i valoració tècnica atenent a criteris de sostenibilitat, viabilitat tècnica i econòmica, així mateix es valoraran els projectes de caràcter social, mediambiental i dinamitzadors de la ciutadania. Les sol·licituds que no puguen ser admeses en els pressupostos participatius seran traslladades a les diferents regidories per a ser estudiades i assumides en futures planificacions.

Els projectes seleccionats podran ser votats en el període comprés entre el 28 de maig i el 15 de juny del 2018. Podran votar totes les persones majors de 16 anys empadronades a Llíria abans del 31 de desembre de 2017.

Amb la publicació de les propostes seleccionades es passarà a la següent fase d’execució on les regidories competents i implicades seran les encarregades de dur a terme les actuacions. Periòdicament s’informarà de l’execució de les propostes aprovades que s’hauran de realitzar o iniciar durant l’any natural 2018.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris