caixa popular

Els veïns de Godella i Senyera visiten la Diputació de València

L’activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Diputació i el seu entorn

Els veïns de Godella i Senyera visiten la Diputació de València
06/07/2017 -

Els veïns i veïnes de Godella i Senyera han visitat aquest dijous els edificis de la Diputació de València, acompanyats pel vicepresident segon, Toni Gaspar, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.

Junt a l’alcaldessa de Senyera, Paqui Monparler, i el president de la Llar del Jubilat de Godella, Pepe Benavent, el diputat ha destacat que la Diputació representa a tots els ciutadans. Toni Gaspar ha recordat que la Corporació provincial té més de 150 anys d’història acumulant un “inavaluable patrimoni arquitectònic i artístic”.

Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament “d’una de les institucions més antigues del nostre territori”. Així mateix, Gaspar ha aprofitat l’acte per a reconèixer el valor de la Corporació provincial i que, en les seues paraules, “les institucions són per a millorar la vida de la gent sense oblidar els pobles més xicotets”.

A més, el representant de la Corporació provincial ha aprofitat l’acte per a convidar als assistents a l’exposició itinerant ‘Memòria de la Modernitat’, una selecció d’obres que es troba actualment a Requena. “Moltes de les parets de la Diputació estan buides perquè les obres d’art estan viatjant per la provincia”, ha explicat.

 

Una ruta històrica i institucional

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l’Escala, els jardins de l’antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il.lustració i la Modernitat (MUVIM) i l’Institut Valencià d’Audiofonología (IVAF).

Així, els participants tenen l’oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

Amb aquesta iniciativa, des de l’equip de Benestar Social “volíem que la gent coneguera l’entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer, responsable de l’àrea. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al pròxim mes de novembre.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + dos =

viva gym canovas
exposicion caps tallats