25n
25N
25N

Els veïns de Canyamelar reclamen la seua identitat pròpia

Aquest moviment veïnal cerca la separació administrativa del Cabanyal

Els veïns de Canyamelar reclamen la seua identitat pròpia
26/10/2016 -

Sota el lema ‘No a la denominació Cabanyal-Canyamelar com a barri unificat’, alguns veïns del Canyameral porten recollides al voltant de 400 signatures perquè, d’una vegada per sempre, siga considerat com un barri diferenciat del Cabanyal.

Fa ja uns anys, el consistori d’aleshores va decidir unir a dos barris diferents sota una mateixa nomenclatura, obviant la tradició que els considerava independents. El mateix va ocórrer amb altres llocs de València, com Benimamet-Beniferri o Castellar-Oliveral.

Per aquest motiu, alguns veïns, que viuen en Canyamelar, han decidit que ja és hora de recuperar la seua identitat oficial pròpia, i no solament per a evitar que es perda el topònim Canyamelar, sinó també per a evitar confusions. I és que consideren que aquest nom compost propicia que els ciutadans oblidem que entitats com el Teatre El Musical o la Plaça del Rosario, on es realitzen diferents accions culturals, estan situades en el cor del Canyamelar.

Aquest debat arriba en un moment en el qual l’actual govern valencià està engegant les ajudes per a rehabilitar i regenerar el Cabanyal. Per aquest motiu, també hi ha veïns que consideren que és moment de centrar-se en els problemes tant urbanístics, com de convivència social.

No obstant això, bé és cert que aquest moviment veïnal compta amb el suport d’entitats culturals, però també amb el del grup municipal de Ciutadans, que consideren que són dos barris diferents amb una història comuna.

València Extra ha parlat amb Manuel Camarasa, regidor de Ciutadans, que ha afirmat que ‘mantenir una idiosincràsia en els barris és sinònim de riquesa per a la ciutat de València’. A més, ha afegit que ‘aquest col·lectiu de veïns no està arreplegant signatures amb la finalitat de la separació, sinó perquè se’ls reconega la seua identitat pròpia, i la gent jove sàpia de la importància d’aquest barri per a la ciutat’.

En aquest sentit, ja van demanar que es col·locara una placa en el lloc en el qual es va situar l’ajuntament durant el temps que va durar l’autonomia municipal, ja que no solament va estar situat en el Canyamelar, sinó que a més, el primer alcalde constitucional, Francisco Cubells, també era veí d’aquest barri.

Finalment, ha assegurat que ‘hem reivindicat que el Poliesportiu portara solament el nom del Canyamelar. Però, després de diverses reunions, solament s’ha aconseguit aprovar que estigueren els dos noms (Cabanyal-Canyamelar), ja que la marca del Cabanyal és molt potent. Pensem a recórrer, però van ser els veïns del Canyamelar els que ens van dir que era un pas més cap al reconeixement. Seguirem treballant per a altres edificis, i lluitarem perquè si no es pot posar només el nom del Canyamelar, almenys tinguen la deferència de posar-ho en primer lloc, si l’edifici es troba en aquest barri’.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =