caixa popular

Els veïns d'Albal decidiran les inversions d'enguany

La campanya Fem Poble destina 200.000 euros per a projectes

Els veïns d'Albal decidiran les inversions d'enguany
15/05/2018 -

L’Ajuntament d’Albal inicia aquest 15 de maig un procés de participació ciutadana per a decidir quines inversions s’executaran enguany. Aquesta campanya, denominada Fem Poble, serà la segona d’aquest tipus que es realitza aquesta legislatura, després de la duta a terme l’any passat amb gran èxit de participació i que va permetre construir un skatepark i zones d’ombres en els col·legis i parcs del municipi, entre altres inversions.

En la primera fase que conclourà l’1 de juny, qualsevol persona podrà aportar una idea o projecte per a executar, tenint en compte que han de ser inversions financerament sostenibles, és a dir, que no requereixen un manteniment una vegada acabades, i que no superen els 60.000 euros com a pressupost estimat. Aquestes propostes podran fer-se arribar a l’ajuntament tant de manera en línia com a presencial.

Del 4 al 8 de juny els tècnics municipals valoraran totes les propostes rebudes i decidiran quins compleixen els requisits per a passar a la fase de votació. Serà de l’11 al 19 de juny quan totes les persones empadronades a Albal majors de 16 anys podran votar pels projectes, comprometent-se l’ajuntament a dur a terme de manera immediata i prioritària els més votats fins a cobrir els 200.000 euros destinats a aquest procés de participació.

No obstant això, l’alcalde Ramón Marí ha insistit que la intenció és “executar el màxim de projectes possibles, encara que siga a través d’altres partides pressupostàries i de finançament, tal com va ocórrer en l’anterior edició de Fem Poble”. A més Marí ha subratllat que “el més important és continuar escoltant als veïns i veïnes del municipi, prendre nota de les seues idees, inquietuds o preocupacions, que en definitiva és la millor manera de pensar i projectar el poble que volem”.

Aquestes inversions són possibles enguany gràcies a la situació econòmica en la qual es troba l’ajuntament, ja que en l’actualitat no té ni un sol euro de deute i va tancar l’exercici anterior amb 1,9 milions de superàvit, amb el que l’apartat d’inversions del pressupost d’enguany ha crescut considerablement respecte als últims anys.

El resultat del procés participatiu es coneixerà el pròxim 20 de juny, una vegada conclosa la fase de votació.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − onze =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC