caixa popular

Els veïns analitzen els reptes i oportunitats per a Llíria en la primera sessió de treball d’EDUSI

El proveïment urbà, la inclusió social i el foment de l’administració electrònica s’estableixen com a primeres línies d’actuació prioritària

Els veïns analitzen els reptes i oportunitats per a Llíria en la primera sessió de treball d’EDUSI
14/11/2017 -

L’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) ja ha pogut establir les seues principals línies d’actuació prioritàries per a Llíria. Associacions de veïns, mediambientals, culturals, esportives i festives, així com sindicats, agrupacions empresarials, el col·lectiu juvenil, a més de tècnics i membres de la corporació municipal, van participar en la primera sessió de treball per a la redacció d’EDUSI. D’esta trobada, han sorgit ja les primeres conclusions i els projectes a implementar.

En este sentit, el Grup de Suport Local, que integra a representants de tota la societat edetana, ha establert com a objectiu prioritari les inversions per millorar les xarxes de proveïment, sanejament i depuració d’aigües, especialment a la zona d’urbanitzacions, i per a això l’elaboració d’un Pla de Sanejament i un Pla Director de l’Aigua.

Durant les dues taules de treball -una centrada en la cohesió social, l’activitat econòmica i l’ocupació, i una altra en el territori i el medi ambient- els veïns i tècnics de l’ajuntament han destacat que els grans reptes del municipi es troben no només en la rehabilitació urbana i la millora del seu entorn i la sostenibilitat mediambiental, sinó, principalment, en l’eficiència energètica, la inclusió social, l’ocupació, la promoció d’un model econòmic industrial i tecnològic i la participació ciutadana.

És per este motiu que un altre dels projectes demandats pels veïns és l’impuls definitiu de l’administració electrònica cap a un model de Smart City.

Amb la identificació dels reptes, la redacció del projecte EDUSI no només possibilita desenvolupar el municipi d’acord amb l’estratègia europea, sinó poder concórrer a la convocatòria dels Fons Estructurals i d’Inversió de la Unió Europea (Feder), amb un objectiu estructural: la transició a un model de desenvolupament, a través de projectes integrats i participatius que contemplen la sostenibilitat de l’entorn natural i urbà, l’economia intel·ligent baixa en carboni i la generació de serveis que aposten per la inclusió social.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − tres =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios